Къде и как гласуваха кандидатите за народни представители?

Част от кандидатите за народни представители от основните политически сили гласуваха в предиобедните часове. Разград24/7 проследи на живо и чрез социалните мрежи кога, къде и как гласуваха водачите на листи и някои от останалите кандидати.

Сред първите, които стигнаха до избирателната секция, бе водачът на листата на „БСП за България” Симеон Славчев. Той гласува с удостоверение за гласуване на друго място, като избра секция 45 в Детска ясла ”Звездици” в Разград. Пред нея в 8,30 ч. нямаше опашка, и кандидатът, и членовете на комисията бяха любезни и усмихнати и гласуването премина в добро настроение. Славчев избра да гласува с бюлетини и за двата вота.

След като пусна двете бюлетини, той сподели, че е гласувал за „достойна България в мирна Европа, да бъде страната ни силна, социална и индустриална държава, с работеща и ефективна икономика, с развито земеделие туризъм и култура.”. „Гласувах за това младите българи да имат работни места и сигурност, а възрастните хор ада имат достойни старини, да има мир и справедливост в България.”. Славчев призова всички български граждани в този хубав слънчев ден масово да излязат да гласуват, „защото всички купени корпоративни гласове по този начин ще бъдат преодолени. По отношение на евроизборите Славчев коментира, че е необходимо „да се запази най-важната ценност, за която бе създаден Европейски съюз – мира.  Днес изборът е между мира и войната и силно се надявам, че всички български и европейски граждани ще изберат мира.” – заяви Славчев.

Също с удостоверение за гласуване на друго място гласува в Разград и водачът на листата на Коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България” Антоанета Цонева. Тя бе избрала да гласува в някоя от секциите в ОУ”Васил Левски”, но нямаше късмет с първия избор. Нареди се на опашка пред секция 36, но след като избирателка извади картата за гласуване преди да се принтират разписките за гласуване, машината блокира. Цонева смени секцията с №35, където също имаше опашка. След като гласува водачът на листата на ПП-ДБ коментира, че е гласувала „за развитие на региона и равнопоставеност с всички останали региони в България, както и за България като нормална европейска държава.”. Антоанета Цонева призова хората да излязат да гласуват, „за да счупим този антирекорд, който имаме в този регион на последните 2 избора – 33%, което означава че от трима души двама не са отишли до урните.  Призовавам ги да излязат да гласуват, да направят своя избор за себе си и за децата си.” – завърши Цонева.

Водачът на листата на Коалиция ГЕРБ-СДС Делян Добрев гласува в родното си Хасково, където също води листата на партията, която представлява. Вторият в листата Гюнай Хюсмен оповести чрез официалния си профил във Фейсбук, че е гласувал заедно със семейството си в населеното място, където живее – село Свещари. „Традиционно гласувах със семейството си за стабилна област Разград!” – лаконичен е Хюсмен в коментара си под двете снимки, на едната от които пуска хартиена бюлетина в урната за български парламент.

Водачът на листата на ДПС Джевдет Чакъров също гласува другаде – в Дулово, което е в област Силистра, където съпредседателят на ДПС също е водач на листа.

Втората в листата Хабибе Расим гласува в секция №47 в блоковете „Знаме на мира”. Тя също избра хартиената бюлетина, за да участва в двата вида избори. След вота си коментира, че е „гласувала за устойчиво и стабилно управление в Република България, както и подкрепа за развитието на всяка община в България и за сигурна Европа, където българските граждани да могат да се чувстват спокойни и да имат достоен живот”. Хабибе Расим допълни, че в парламента ще работи най-вече за подкрепа на инфраструктурните проекти, „защото нашите региони имат нужда от развитие и по-голяма подкрепа,  особено регионите, където намалява населението и демографската криза е факт вече”. „Ще работим за всички български граждани” – категорична бе Расим.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *