Куп награди с разградски адрес от „Звукът на времето“ във Велико Търново

Разградски таланти спечелиха много награди от един от престижните певчески конкурси в България – „Звукът на времето“. Десетото му издание се е провело между 11 и 14 май във Велико Търново с участието на 800 деца. Певците от Разград са представители на две от музикалните школи в града.

Музикалният педагог от школа „Енджий мюзик“ Адриан Маджаров сподели пред местните медии, че организацията на конкурса е била много добра. Неговите възпитаници са получили висока оценка от журито с председател Иван Лечев и членове: Клавдия Василаче, Нели Андреева, Емил Струнджев и Жени Лечева. В 6 възрастови групи и в 6 категории са били разпределени участниците. Най-голяма награда е спечелил дуетът Надежда Дочева и Дея Куманова. Двете момичета са на първо място с изпълнението на „Я кажи ми, облаче ле бяло“ и са получи статуетка за постижението си. 15-годишната Надежда има още три  отличия – 1 място в раздел мюзикъл, 1-во във фолклор и 2-ро на песен на роден език. 17-годишната Дея има още две награди – 2-ро място за песен на чужд език и 2-ро в раздел Рок. 10-годишната Божидара Янева е с три отличия – 1-во място Рок, и 3-то място „Мюзикъл“ и „Фолклор“. На 2-ро място при изпълнение на поп песен на роден език 8-годишната Марина Минкова. 7-годишната Калина Радославова е с 3-то място при изпълнение на поп на роден език. При дебюта си на конкурс Николая Николова е с 3-то място за песен на чужд език. С отличия са още две дебютантки – 6-годишната Ирина Николова е на 2-ро място в раздел „Фолклор“, а 9-годишната София Маринова – на 3-то в същия раздел.

Възпитаниците на Адриан Маджаров няма да имат ваканция през лятото, ще се готвят за следващия конкурс – през август, а междувременно ще имат и участия в градски събития.

С отличия от конкурса в Търново се похвалиха и от Музикална школа „Илия Бърнев“ към НЧ“Развитие 1869“.

С изпълнение на пиринската песен „Китка ми шарена“ 12-тодишната Пресияна Тодорова завоюва първо място в направление “Фолклор” в своята възрастова група.

С шопската песен „Поболи се Дона“ Мартина Матева също е с първо място, но във втора възрастова група.

Ренета Петрова заслужи второто място с песента от репертоара на Надка Караджова “Майка Калина думаше”.

Дебют на конкурсна сцена направи Фатме Топчева. С изпълнение на родопска песен “Стъпил Добри” тя спечели второ място в четвърта възрастова група, направление “Фолклор”.

Музикален педагог на младите таланти е Детелина Тодорова.

От Музикалната школа се похвалиха и с постижения от няколко конкурса за инструменталисти. Общо за месец 9 деца от школата

В началото на месец април трима пианисти са участвали в международния конкурс „Вива пиано“ в София. И тримата са с отличия в една възрастова група – седма. Деян Денчев и Славена Петкова от класа на Галина Героева са с първа награда, а Михаела Тодорова от класа на Нина Георгиева – на второ.

С отличия от десетото състезание за млади пианисти и цигулари „Панчо Владигеров“, което се провежда в Шумен, са Дара Матева – с първо място в първа група и Емир Шукри – второ място в първа група. И двамата са възпитаници на Нина Георгиева.

Директорът на Музикалната школа Деян Денчев и секретарят на читалището Виолета Антонова поздравиха децата и преподавателите им с успехите, постигнати при нелека подготовка при течащ ремонт в сградата. Денчев анонсира, че официалното откриване на обновената по проект на Община Разград сграда ще е на 1 юни с водосвет, а вечерта ще има и концерт, посветен и на детския празник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *