Кръстю Сотиров: Ген. Стефан Янев е човекът, който може да обедини нацията

„Лидерът на Коалиция „Български възход” ген. Стефан Янев е човекът, който може да обедини нацията”. Това заяви на представянето на листата за Разградски избирателен район нейният водач Кръстю Сотиров. „Сега е моментът да му се подаде ръка, както и аз направих и обещах каквото зависи от мен да го сторя, за да има Разградска област представител от „Български възход” в парламента” – допълни Сотиров.

В началото на срещата, която се проведе в щаба на политическата сила с №15 в бюлетината, Сотиров извини ген. Янев за отсъствието, което се е наложило поради други мероприятия, в които участва.

Четиримата кандидати от листата на „Български възход” се представиха пред симпатизанти.  Общото между тях е, че са кореняци разградчани, живеят в Разград и милеят за родния край – стана ясно след кратките биографични справки за всеки от тях. Така в цялата предизборна кампания тази кандидат-депутатска листа се оказва най-разградска.

Кръстю Сотиров е роден през 1957 г., разведен, с две деца – син и дъщеря, и с един внук. Завършил е Висшата специална школа на МВР, дълги години е работил в системата на МВР включително в отдел „Убийства” в София, напуска системата през 2009 г., като последният му пост в нея е регионален директор на разградската дирекция на МВР. Работи като адвокат близо 15 години, в момента е управител на фирма „СОД-Разград”. ”Както ген. Янев казва, и аз за себе си смятам, че много съм получил и немалко съм дал за обществото, но считам, че имам още сили и още какво да дам за обществото, за Родината и най-вече за Разград. Мисля, че с опита и авторитета, който съм извоювал като служител на МВР, бих могъл да допринеса за родния си град. Виждам много неща, които не ми харесват, и ще положа максимални усилия, ако ми бъде гласувано доверие, да спомогна за подобряването им.”. Така Сотиров представи мотивацията си да се включи в листата.

Той характеризира лидера на „Български възход” Стефан Янев като един абсолютно достоен човек, който заслужава само уважение.  „За мен той е човекът, който може да обедини нашата нация, огледайте се в лидерите на останалите политически сили, за мен ген. Янев е човекът който може да обедини нацията” – категоричен бе Сотиров. Той увери симпатизантите на политическата формация, че „ако „Български възход” участва в следващия парламент, това ще бъде само и единствено в интерес на българите.”

Втора в листата е Цветелина Ботева, юрист по образование, работила е като юрист в банковия сектор и в здравеопазването, от 6 години е адвокат. Семейна, с две деца, ученици.  Тя обясни, че част от мотивацията й да се включи в политиката е това, че харесва подредения свят, когато в отношенията има диалогичност. „Харесвам идеята за национален консерватизъм, както Стефан Янев обяви, считам, че националната идентичност и интереси са приоритет” – каза още Ботева.

Трети в листата е Маломир Власов, той не е живял в Разград само докато е бил студент. Женен, с две деца, завършил е ветеринарна медицина, винаги се е занимавал с частен бизнес. „Заставам зад една достойна национално отговорна личност, харесвам възгледите на Стефан Янев и съм готов да помагам с каквото мога” – каза Власов.

Инж. Симеон Симеонов е четвърти в листата. Той е завършил Технически университет – София. Има две деца, които още учат. Професионалният му път е свързан с комуникациите – кабелни телевизии, интернет доставчици, мобилни услуги, в момента е регионален мениджър на А1.

Адмирации за смелостта да се включат в листата на „Български възход” получиха от симпатизантите на идеята на политическата сила с №15 в бюлетината и четиримата, всеки от които е познат с най-доброто в своята област в Разград и региона. Присъстващите увериха, че ще положат усилия да убедят повече свои познати да гласуват за достойните хора от „Български възход”, а не за парашутисти или професионални политици.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *