Крос в парка и “Левски скок” в Деня на предизвикателството 17 май

Провеждане на лекоатлетически крос и състезание по скок на дължина от място – „Левски скок” – включва тазгодишната програма на Деня на предизвикателството в Разград. Събитието се организира от Община Разград със съдействието на Спортен клуб „Спорт за всички“, Спортен клуб по лека атлетика „Лудогорец“ и спортен клуб по ориентиране „Абритус“. Това съобщават от пресслужбата на местната управа.

Проявата е част от програмата на Международната асоциация Спорт за всички TAFISA и се провежда ежегодно от 1983 г. през месец май. Събитието е част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР-2021-2024“. Проявите за Деня на предизвикателството са част от спортния календар на Община Разград от повече от 25 години.

Стартът на инициативата е в 15,20 ч. на 17 май, сряда, пред Ронда в Градския парк.

Две са предизвикателствата, между които тази година могат да избират участниците в инициативата – лекоатлетически крос и скок на дължина „Левски скок”. Те ще бъдат разпределени в 7 възрастови групи – 1-2 клас, 3-4 клас, 5-6 клас, 7-8 клас, 9-10 клас, 11-12 клас, мъже и жени, като маршрутите за бягането са между 300 и 700 м. При скока всеки участник ще има право на два опита, като се зачита по-добрият. Класираните до трето място във всяка дистанция и възрастова група получават фланелки с логото на проявата, медали са осигурени за най-добрите трима във всяка възраст при бягането и за победителите при скока на дължина. Всички участници получават талони за участие в томбола с над 50 предметни награди.  Записването за участие в двете предизвикателства е от 14.30 до 15.15 ч. на 17 май 2023 г. на място на спортното мероприятие.

Националната  кампания Световен ден на Предизвикателството 2023 цели да насърчи и популяризира системните занимания с физически упражнения и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната  възраст, пол, социален и здравен статус. В проявата могат да вземат участие всички желаещи, чрез практикуване на даден вид спорт или конкретна двигателна активност поне 15 минути без прекъсване, в зависимост от собствените физически възможности. Сред целите на проявата е и да се направи спортът привлекателен за децата, но не само като път към победата, а като съзидателен начин на живот, който предпазва от саморазрушението, бездействието, наркотиците, негативизма и агресията.

 

 

 

 

 

 2,216 total views,  4 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *