Крисия с „Планетата на децата” в челото на ТОП 200 на десетилетието

Най-известната песен на 16-годишната разградчанка Крисия Тодорова е сред изпълненията, определени от слушателите на БГ Радио като най-обичаните и запомнящи се песни на десетилетието.

Над 11 000 слушатели на медията са участвали в продължение на 2 месеца в класацията БГ ТОП 200. В класацията намериха място песни, представени от началото на 2011-та година до последните дни на 2020 година.

Класацията се оглавява от Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени с „По-полека“, следвана от „Гълъбо” на Миро и „На случайна гара” на Васил Найденов.С най-голям брой песни – 15 – в класацията участва Владимир Ампов-Графа. Михаела Филева участва в класацията с 13 песни, Любо Киров- с 11, Миро – с 9 песни. С 6 заглавия в класацията участват Поли Генова и СкандаУ, а по 5 песни са: Ицо Хазарта, P.I.F., Б.Т.Р. и Мария Илиева.

Песента на Крисия и братята Хасан и Ибрахим Игнатови „Планетата на децата” е под №15 в класацията. Тримата са най-младите изпълнители в ТОП 200 на десетилетието. Към момента на представянето на песента – 2014 г. – Крисия е на 10 години, а малките пианисти – на 11 години. „Планетата на децата” бе българският представител на „Детската Евровизия” преди 7 години, класирана бе от европейската публика на второ място, което е най-доброто постижение на български изпълнители в този конкурс. Крисия е съавтор на текста на песента.

Талантливата изпълнителка, която тогава се обучаваше в Школата по поп музика на Центъра за работа с деца в Разград с ръководител Свилена Дечева, вече е на 16 години. Ученичка е в Националното музикално училище „Любомир Пипков”, а преди година издаде своя песен „Витамин”, която също бе забелязана от музикалната публика и влезе в класацията „БНР ТОП 20“.

Loading

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *