Криминалистичната лаборатория гостува днес в ОУ „Никола Икономов“

Експерти от Научно-техническата лаборатория в ОДМВР-Разград зарадваха второкласници и третокласници в училище „Никола Икономов“. Поканата бе отправена от класен ръководител в учебното заведение и инспектор Детска педагогическа стая Тезджан Бошнакова.

По време на изнесения на открито „урок“ експертите от Криминалистичната лаборатория показаха на присъстващите как се снемат пръстови отпечатъци и как стават видими невидимите следи от местопрестъплението. Могат ли да се вземат следи от мирис, отпечатъци от обувка или автомобилна гума, за какво служи следата от кръв и още интересни факти от полицейската работа научиха малчуганите. Въпросите от тяхна страна бяха много, което бе показателно за живия интерес, с който посрещнаха полицейските служители.

Инспекторите Детска педагогическа стая от РУ-Разград обясниха на децата, че има униформени и цивилни полицаи. Показаха им как да ги разпознават за какво служи полицейският знак и какво пише в служебната карта.

Срещите ще продължат, за да запълват познанията на подрастващите за рисковете от извършени престъпления и начините на действие за тяхното предотвратяване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *