Кратка и кротка сесия на Общинския съвет

Кратко и кротко премина августовската сесия на Общински съвет-Разград, която най-вероятно ще е и предпоследна в този мандат.

След 17-те сесийни мига емоции изявиха само останалите двама представители на „Кауза Разград”, тъй като в началото на сесията Божинел Христов поиска в точка „Разни” да зададе и евентуално получи отговор на свое питане за почистването на деретата в населените места от общината, в края на заседанието обаче не получи думата. А че членовете на групата съветници „Кауза Разград” са намалели с 33% стана ясно именно в тази точка „Разни”. Оказа се, че от групата е изключен Владимир Димитров. Припомняме, че той влезе в местния парламент с листата на БДЦ, стана част от „Кауза Разград”, в един момент започна да гласува с ГЕРБ, а преди няколко седмици бе номиниран за съветник в следващия Общински съвет именно от управляващата партия и явно финишира като независим. Така и последната политическа сила, която не бе отлюспвала свой представител, го стори на метри преди края на мандата. Пак да припомним по-рано в този четиригодишен мандат по един непослушен съветник бе отстранен и от ГЕРБ, и от ДПС, и от БСП, и от Реформаторския блок.

На сесията днес всъщност съветниците нямаше и за какво да се скарат или поспорят. Имаше само две докладни, и двете утвърдени единодушно.

Първата бе с вносител кмета д-р Валентин Василев, с нея бе актуализиран списъкът със средищни училища и детски градини за учебната 2019/20 г. Практически той остава същият както миналата учебна година и включва Основно училище „Васил Левски“, гр. Разград; Основно училище „Никола Икономов“, гр. Разград; Основно училище „Никола Йонков Вапцаров“, гр. Разград; Основно училище „Отец Паисий“, гр. Разград; Средно училище „Христо Ботев“, гр. Разград; Основно училище „Кирил и Методий“, с. Киченица,  Основно училище „Д-р Петър Берон“, с. Осенец и ДГ”Митко Палаузов”-Разград.

Втората докладна записка бе внесена от заместник-кмета Галина Георгиева, но отново бе представена от кмета Василев, тъй като заместничката му в момента е в отпуск. С решението се разрешава поемане на задължение за обезпечаване на авансово плащане по Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ /ДБФП/ BG05M9OP001-2.040-0109 –C01, представляващо до 20 % от стойността на предоставената от Управляващия орган безвъзмездна финансова помощ (100 %) по   Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020  към бенефициента Община Разград в размер до 67 593,95 лв. Проектът е на стойност 337 969.76 лв., а срокът за изпълнението му е 15 месеца. Основна цел на Проекта е постигане на по-добро качество на живот и социално включване на лица с увреждания и възрастни хора в невъзможност за самообслужване, чрез създаване на център за социални услуги към Домашен социален патронаж за комплексно обгрижване.

Loading

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *