Красимир Янков: Спасителната акция с полумерките няма да заглуши протеста! Оставка на правителството!

Народният представител от ПГ на “БСП за България” Красимир Янков излезе с позиция относно поисканите оставки от министър-председателя на трима министри от неговия екип. Ето и пълният текст на позицията:

“Спасителна акция с полумерки не може да заглуши протеста и да отклони очакванията за генерална промяна. Това управление се олицетворява персонално от Бойко Борисов. Горанов вече с присъствието си като финансов министър е тежък компромат не само за управляващата ГЕРБ, но и за България, която вече става част от Европейската финансова система. Емил Караниколов е отговорен за огромни течове на обществен финансов ресурс от подопечната му Българска Банка за РАЗВИТИЕ за частно облагодетелстване.

Министърът на вътрешните работи демонстрира крайна неадекватност и липса на реакция за полицейските действията и употреба на прекомерна сила върху протестиращи. Тези министри по никакъв начин не могат да продължат да заемат постовете си, но след персонален анализ на характеристиките на останалите членове на кабинета и те попадат в същата категория. Един непригоден, тежко компрометиран министерски състав с още по дискредитиран Министър-председател! ОСТАВКА!”

Източник: www.novapress.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *