Красимир Янков представи „Подем за България“ пред видни социалисти от цялата страна

Кандидатът за председател на БСП Красимир Янков представи пред видни социалисти от цялата страна план за „Подем за България“. Сред гостите бяха настоящи и бивши народни представители, министри, кметове, общински съветници, интелектуалци, политически анализатори, членове, симпатизанти и активисти на лявата партия.

На представянето, проф. Генчо Генчев, един от участниците в екипа, създал „Платформа за демократичен социализъм“, даде категоричната си подкрепа за Красимир Янков с аргумента, че в него вижда председателя, който да обедини БСП и да върне традицията – решенията в лявата партия да се взимат от колективните й органи, а не еднолично и без консенсус.

На представянето на „Подем за България“ бяха и бившият кмет на Каварна Нина Ставрева, директорът на плевенския театър Васил Василев и бившият кмет на Враца и настоящ народен представител Николай Иванов.

Кандидатът за председател на БСП Красимир Янков подчерта пред социалистите, че настоящият порочен модел на управление е изчерпан, но също и че БСП не е първа политическа сила, а членската й маса се е свила с над 25% за последните четири години. По думите му, е нужен нов проект за БСП. „Първата крачка е направена. С „Платформа за демократичен социализъм“ очертахме идейните насоки, с които да навлезем в 21 век, като модерна социалистическа партия от Европейски тип. Тя има две предназначения, едното е да даде отсъстващата идейна подготовка на новите поколения членове на партията, а второто е да препотвърди характера и посоката на политиката, която ще следва тя“, каза Красимир Янков пред гостите на събитието. Платформата беше съставена от леви интелектуалци по негова инициатива в началото на февруари тази година и под нея се подписаха 100 знакови социалисти.

С представянето на „Подем за България“ Янков очерта и конкретни политики, които ще следва БСП. Красимир Янков заяви, че е очаквал и другите кандидати да представят идейна платформа за модернизацията на партията, или поне да застанат зад теоретичен документ, с който да гарантират отговорността си, че БСП ще запази характер на социалистическа партия, но това не се е случило.

Източник: www.novapress.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *