Красавица от Литва се включи в мото шествието за Деня на Разград

Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев се включи в шествието от Разград до Руския паметник край село Езерче, което организираха двата мото клуба в Разград „Лудогорски братя” и „Night Riders“(Нощни ездачи) и което бе едно от разнообразните събития, включени в Програмата за Деня на Разград и посветени на 142 години от Освобождението на града от турско робство. това съобщават от пресцентъра на Община Разград.

Шествието бе под надслов „Освобождението на Разград – по следите на Паметта”. В него участваха над 20 мотора и няколко автомобила. От част от моторите се вееха Самарското знаме и знамената на България и Русия. В колоната имаше и международно участие – Раминта Лукосюте от Литва асистира на заместник-кмета Добрин Добрев при поднасянето на венец пред Руския паметник. Младата дама живее отскоро в Разград с приятеля си Антон Иванов от мото клуб „Нощни ездачи”, двамата се запознали в Лондон.

Пред Руския паметник в Езерче шествието, което бе съпровождано от полицейски автомобили, бе посрещнато от председателя на местното дружество на Съюза на офицерите и сержантите от запаса о.з.полк. Гецо Гецов, както и от кмета на селото Хюсеин Хюсеинов.

О.з.полк. Гецов представи пред участниците в шествието основни моменти от битката край Езерче, която е първото сражение в Североизточна България между руските войски и турския аскер от Руско-турската Освободителна война. Разказа и историята на Руския паметник, както и за честванията на годишнини край него през последните години.

След минута мълчание в памет на освободителите венци и цветя пред паметника поднесоха: заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев, двата мото клуба – „Лудогорски братя” и „Нощни ездачи“, движени „Русофили”-Разград, Съюза на офицерите и сержантите от запаса-Исперих, партия „Атака”, признателни граждани.

 

2 Replies to “Красавица от Литва се включи в мото шествието за Деня на Разград”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *