Крадците на пътни знаци остават в ареста

Разградският районен съд, в съдебно заседание днес, определи мерки за неотклонение „задържане под стража“ на 59–годишния Алеко А. и 34-годишния Съби С. от разградското село Стражец. Това съобщават от пресцентъра на съда.

Двамата – баща и син – са привлечени като обвиняеми за кражба на пътни знаци в Северната индустриална зона на Разград, извършена в условията на повторност и чрез използване на техническо средство. Липсата на пътните знаци е установена около 7.00 часа на 5 март при обход на път III-4904 в участъка между завод „Амилум” и бившата база „Агро Гос” от служители на АПИ, които по-късно са подали сигнал в ОД на МВР Разград. Изрязани и задигнати са 10 стоманени стълба с монтирани върху тях 18 пътни знаци. Задържаните използвали откраднатите тръби за направата на ограда в имота им в разградското село Стражец.

За извършеното от двамата умишлено престъпление, Наказателния кодекс предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 1 до 10 години.

Държавното обвинение поиска спрямо двамата да бъдат определени най- тежките мерки за процесуална принуда. Бащата и синът са нееднократно осъждани, като в предходен период – през 2012 г. също са извършили кражба, действайки като съучастници.

Съдебният състав като съобрази становищата на страните и събраните доказателства прецени, че може да се направи обосновано предположение за съпричастността на двамата към повдигнатото обвинение. В тази насока са свидетелските показания, протоколите за оглед, претърсване и изземване. Съдът намери, че е налице и опасност двамата да се укрият с цел да избегнат предвиденото наказание.

Според съдебния състав, вероятността двамата да извършат престъпление също е реална. Съобразно изложените съображения и наличието на изискуемите от закона кумулативни предпоставки, Разградският районен съд определи спрямо Алеко А. и Съби С. мерки за неотклонение – „задържане под стража“.

Определението на Районен съд Разград може да бъде обжалвано пред Окръжен съд Разград в 3-дневен срок.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *