Крадец на мотоциклет за постоянно в ареста, имал 9 присъди

45-годишен мъж с 9 присъди е в ареста за още две престъпления – става ясно от прессъобщение на Апелативна прокуратура-Варна.

годишният Любен Л. от днес е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, взета с определение на Разградския районен съд по искане на Районната прокуратура.

Мъжът е бил привлечен към наказателна отговорност от Районната прокуратура в Разград вчера като съпричастен към две деяния и задържан до 72 часа с цел довеждането му днес пред съда.

През юли 2019 г. в разградското село Пороище в условията на опасен рецидив 45-годишният обвиняем противозаконно присвоил чужди движими вещи – цимент и дървени греди за близо 200 лева, като с това е извършил обсебване – престъпление по член 206, ал. 1 от НК.

На 13 юли миналата година в същото село Любен противозаконно отнел чужд мотоциклет, чиято стойност била 900 лева. Последвала повреда на отнетото превозно средство и обвиняемият го изоставил без надзор. Щетите по мотоциклета са за 330 лева.

Любен Л. е осъждан девет пъти, като последните му ефективни осъждания обуславят опасния рецидив. Съден е за кражби в условията на опасен рецидив, телесна повреда по хулигански подбуди и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *