Корнелия Нинова: Денчо Бояджиев е почтен, професионалист, отдаден на жителите на Разград, ще ми липсва в парламента

Лидерът на БСП Корнелия Нинова уважи откриването на предизборната кампания на своите съпартийци в Разград. Събитието бе тази вечер в пълната конферентна зала в хотел „Централ”, в която имаше и правостоящи.

Нинова изрази убеждението си, че Денчо Бояджиев отново ще е кмет на Разград, като уточни, че той ще й липсва в парламента, където е един  от мъдреците в парламентарната група. „Лесно е да подкрепя Денчо, тъй като вече е бил начело на Община Разград и вие знаете, че е почтен, професионалист, отдаден е жителите на Разград и е готов да работи за тях” – каза лидерът на БСП.

Нинова каза добри думи и за листата за общински съветници, която е съчетание от младост, енергия, мъдрост и професионализъм – всичко, от което има нужда Община Разград.

Нинова сподели пред партийните активисти и привърженици как политиката на БСП ще стигне до всеки жител на региона. Сред основните ангажименти, които представителите на БСП в местната власт ще изпълнят, са: безплатни детски градини, общински жилища за млади семейства, ангажимент към общинското и държавно здравеопазване, осигуряване на клубове, социални и други услуги за възрастните хора след приемане на Закон за възрастните хора, който БСП вече е внесла в парламента. Намаляване на ДДС за лекарствата, инвестиции, привлечени с почтеност, подобряване на транспортните връзки между малките населени места и областните центрове също обеща Нинова.

Тя се обяви срещу страха и апатията от политиката у избирателите и призова да бъдем смели и убедени, че всичко може да се промени, когато участваме в избора. Има огромен шанс да спечелим няколко областни града, сред които и Разград – каза още Нинова.

Преди нея пред активистите и привърженици на БСП говори самият кандидат-кмет Денчо Бояджиев. Още в началото той опроверга слуховете за здравословното му състояние, като увери, че е в много добро здраве и напълно готов да работи за новото начало за Разград и за просперитета на града. Заяви, че ще надгражда над постигнатото от самия него в предходните мандати, тъй като през последните 4 години при управлението на ГЕРБ е имало само отстъпление. Той сподели, че е наясно какво го чака в общинската управа – изключително тежко финансово състояние – глоба от 650 000 лева за пропуски при провеждането на обществени поръчки по европроект, 450 000 лв. неизплатени вноски към обслужващото предприятие по чистотата, а вероятно и още други задължения. „Ще плащаме за греховете на другите, ще изгубим една година” – констатира той.

Според Бояджиев в общинската управа има и бомба със закъснител – капацитетът на Регионалното депо за отпадъци е почти запълнен, а подготовка за разширяването му с изграждането на трета клетка не е извършена. Никой не е задвижил този въпрос, а всъщност и парите са осигурени от отчисленията .на другите общини, които ползват сметището. Изграждането на нова клетка ще отнеме година и половина, в този период боклукът ще трябва да се транспортира до депата в съседни региона – обясни още Бояджиев.

Кандидат-кметът също се изказа ласкаво за листата с кандидати за общински съветници, част от професионалистите от която имат качества и ще намерят място в администрацията – анонсира Бояджиев.

Пред пълната зала говори и водачът на листата и общински лидер на БСП-Разград Добрин Добрев, който направи кратка ретроспекция на 4-те години управление на ГЕРБ в Разград като го рамкира с три големи гафа: концесията на стадион „Лудогорец Арена”, „издигането на паметник на глупостта” – изграждането на незаконен светофар и приемането на изменение на Наредбата за местните данъци и такси, с която Данък МПС в Разград стана сред най-скъпите в страна, а заради нередности при обсъждането на проекта за Наредба общината не проверяване от НСБОП. Добрев анализира и предизборната обстановка, като обяви, че ГЕРБ се явява на вота с две патерици – Земеделски народен съюз, сформирана от Областния управител Гюнай Хюсмен и „Кауза Разград”, която крепеше крехкото мнозинство в местния парламент.

„Тези хора са част от статуквото, не се интересуват от проблемите на хората, а от личния си интерес, сформирани са само, за да минимизират моралната загуба на ГЕРБ в Разград. Аз вярвам в нашия успех, защото правото, моралът, достойнството са на наша страна, вярвам, че ще донесем новото начало за Разград като гласуваме с №56” – завърши Добрев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *