Корнелия Нинова: БСП е готова с план, за да направим промяната докрай, започваме с пенсионерите и младите семейства

Конкретни мерки и финансови разчети за това как да продължи промяната представи на среща със симпатизанти в Разград председателят на БСП Корнелия Нинова.

Тя обяви подкрепата си за разградската листа на БСП за България и заяви, че чака с удоволствие в парламента водачът на листата Елка Неделчева.

БСП стои в основата на промяната, от която бе направена първата крачка и не бива да позволяваме новите политически субекти да се представят за промяната, а да наричат БСП статукво и част от миналото – каза Нинова.

Тя припомни, че през последните 4 години само БСП беше опозиция на ГЕРБ, за което партията и нейните членове са понесли много удари. Лидерът на БСП  нарече непочтено представянето на новите политически субекти за „промяната“, напомняйки, че Мая Манолова бе избрана за обмудсман с гласовете на Бойко Борисов, а Христо Иванов бе министър на правосъдието в правителство на Борисов и направи реформа в този сектор, която сега иска да променя.

В най-голяма степен падането на Бойко Борисов се дължи на БСП, единствени ние разказвахме какво се случва през последните 4 години – заяви Нинова.

Речта й пред разградските социалисти продължи с елементи от плана, който БСП има за това как промяната да продължи. Тя е ден по ден описана за първите 100 дни. Най-важни са доходите на хората, затова първото нещо, което трябва да се направи е преизчисляване на пенсиите с нов средноосигурителен доход, което ще доведе до увеличение с 1/3 на пенсиите. Нинова коментира и откъде ще се намерят пари за това. По думите й през последните години годишно от народа са крадени по 10 милиарда лева. Има пари, зависи от политика за какво иска да ги харчи – каза тя. Подкрепа за младите и децата е следващото намерение на БСП – предвижда се по 500 лева необлагаем минимум за всяко дете за родители, които работят и се осигуряват, както и безплатни учебници, детски градини и ясли, безплатни лекарства за деца до 14 години, по 10 минимални заплати за втората година от майчинството.

Няма популизъм, социалната ни политика е общо 2 милиарда и 900 милиона лева, а брутният вътрешен продукт на страната е 117 милиарда – каза Нинова. Освен подоходната политика, тя обяви и още две от намеренията на социалистите в други сектори – учениците от цялата страна да учат по един учебник по съответен предмет, а болниците да не са вече търговски дружества. Ще има и субсидии за малките земеделски стопанства.

Нинова призова активистите на БСП да разказват тези конкретни намерения на социалистите, за да увеличи политическата сила с №4 подкрепата си на 11 юли.

Имаме обективни обстоятелства да повишим резултата си – имаме резерв от 100 000-150 000 човека, които по обективни причини заради Коронавируса не излязоха на 4 април, освен това с машинния вот ще се елиминира фалшифицирането на протоколи, а с действията на служебния кабинет – ще се ограничи контролирания и купен вот – категорична бе тя. Нинова се обърна и към по-младите с апел да обясняват на възрастните как се гласува машинно, успокои възрастните хора, че това не е сложно, а е наподобява тегленето на пари от банкомат.

Вътрешно социологическо проучване на БСП  сочи, че разликите между трите политически сили – ИТН, ГЕРБ и БСП – за като на фотофиниш – половин – един процент, което означава, че социалистите имат реален шанс и да са първа политическа сила, но всичко зависи от тях самите, от мобилизацията за вота.

„Изнесохме много битки, постигнахме изстрадана но заслужена победа, но имаме още работа за България, за българския народ, за жадувана промяна. Знаем какво трябва да се направи и можем да го направим на 11 юли, за да има сигурност в промяната с грижа за теб“ – завърши Нинова.

Симпатизантите на БСП имаха и въпроси, свързани с постигнатото единство в лявото пространство, с международната обстановка, с ваксинацията със „Спутник V“ и други.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *