Корнелия Нинова: Браво на кметовете на БСП за Бизнес зона „Перистър“!

Лидерът на БСП Корнелия Нинова поздрави двамата кметове на Разград Венелин Узунов и Денчо Бояджиев за създаването и развитието на Бизнес зона „Перистър“. Преди да открие предизборната кампания на социалистите в Лудогорието тя посети първата фирма, изградила база в зоната, срещна се и с ръководството на Общинското предприятие „Бизнес зона „Перистър“. Заедно с нея бяха и бившият министър на земеделието и водач на листите на БСП за България в Русе и Шумен Иван Иванов, водачът на листата във Варна Борислав Гуцанов, водачът на листата в Търговище д-р Светослав Стефанов, както и водачът на разградската листа и зам.-кмет на Разград Добрин Добрев. Двамата кметове – бившият Венелин Узунов и настоящият Денчо Бояджиев – посрещнаха Корнелия Нинова в бизнес зоната и й разказаха как от закрито военно поделение тя се е превърнала в място за развитие на бизнеса на разградските предприемачи.

Складовата база на „Стинг“АД в Разград е със застроена площ 3600 кв.м., в нея работят 107 човека – разказаха на  Корнелия Нинова собственикът на дружеството Георги Здравков и част от представителите на фирмения мениджмънт. Фирмата за дистрибуция на лекарствени средства има пет складови бази в страната, разградската зарежда с лекарства над 400 аптеки в почти цяла Североизточна България – от Плевен до Силистра. Базата е изградена преди 10 години, а семейната фирма тази година има 30-годишен юбилей. Работи със собствена логистика – транспорт, охрана и други. В склада в Разград има над 10 000 артикула, 84% от които са внос. Собствениците изразиха удовлетворение от инициативата на Община Разград върху този имот да бъде създадена бизнес зона с изградена инфраструктура. Споделиха и проблеми, които са срещали през последните години при взаимодействието си с държавни институции.

След „Стинг“ делегацията се срещна и с директора на ОП“Бизнес зона „Перистър“ инж. Огнян Хинов. Той обясни, че към момента на територията на Общинското предприятие работят 50 фирми, които са разкрили около 550 работни места. Бизнес зоната е процес на разширение, с част от новите терени вече е с площ 600 дка. Тече процедура за присъединяване на още един терен, който е поискан от Министерството на земеделието, но все още няма решение по този казус и Хинов изрази надежда, че това ще се случи при следващото правителство. Върху общинските терени се развиват различни видове бизнес от производство на обувки и мебели, през автосервизи, до дистрибуция на лекарства, преработка на гъби и трюфели, спедиторски компании, както и хотел. Хинов сподели един от проблемите, на които се търси решение – няма достатъчно места за паркинги за работещите на територията на бизнес зоната. Сред вариантите е да се създадат две нови автобусни линии от градския транспорт, които да водят от Водна централа и жк „Орел“ до „Перистър“.

След двете срещи и разговори с работници от част от предприятията Корнелия Нинова сподели на откриването на предизборната кампания на БСП за България чудесните си впечатления от разградската бизнес зона. „Браво на кметовете от БСП“ – каза тя. „Гордея се, че кметове на БСП са започналия да я правят и да я развиват“ – допълни тя. По нейни думи това е една от най-добрите индустриални зони, в които е било, включително като министър на икономиката, в което качество е отговаряла за държавните индустриални зони. „Най-хубавото е, че има производство“ – каза още тя. „Без индустрия и развитие на промишлеността няма бъдеще страната ни, така че развитието на икономиката и индустрията е от най-сериозните ни приоритети и в бъдещо управление също ще бъде от важните ни задачи, тъй като развитието на икономиката осигурява средства за социална политика, за  здравеопазване и за увеличение на доходите. Пожелавам на колегите, които имат големи планове за разширяване, да успеят да ги реализират. Виждам, че има и много желаещи  фирми. Сред целите на тези локални зони е и тази да се задържат хората в регионите, младите да не заминават в чужбина. Ще помагаме и в бъдещия парламент, и в бъдещото правителство за развитието на такива зони.“ – завърши Нинова.

Още снимки  от посещението на Корнелия Нинова в Разград вижте ТУК.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *