Коледен базар и в “Орел”

Два коледни базара ще създават коледно настроение на жителите и гостите на Разград от петък, 13 декември, до 27 декември. Това съобщават от пресцентъра на Община Разград.

На тях ще се продават хранителни стоки и коледни артикули.

Единият базар ще е разположен в централната част на града – пространството между Художествената галерия „Проф. Илия Петров“ и джамията „Ибрахим паша“. Той ще включва 13 шатри и 3 каравани на търговци от Разград, Варна, Търговище и Велико Търново. Там ще има две скари, ще се продават още: понички, палачинки, месни и млечни изделия, греяно вино, чай, сладки, ръчно изработени коледни артикули, коледни играчки и коледни чорапи.

Интересът на търговците към коледния базар в жк „Орел“ бе по-слаб, но ръководството на Община Разград счита, че коледната атмосфера трябва да се усеща не само в централната градска част, а и в кварталите на града, затова реализира намерението си базар да има и в „Орел“, и той да се превърне в традиционен. Базарът ще се намира в южната част на паркинга до бистро „Моцарела“. Там също ще бъдат разположени временни обекти за хранене и шатри за търговия с хранителни стоки.

Утре, 11 декември, служители на ОП“Паркстрой“ ще започнат поставянето на коледна украса и на двата базара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *