Коалиция ПП-ДБ представи кандидата си за кмет на Разград Мирослав Грънчаров, постави си и цел – 13 съветника

От позицията на първа политическа сила в община Разград на последните парламентарни избори местните лидери на Коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България“ представиха своя кандидат за общински кмет – Мирослав Грънчаров. Петя Цанкова от ПП, Огнян Обрешков от Да, България и Митко Ханчев от Демократи за силна България обявиха, че са готови и с 33-членна листа кандидати за общински съветници, но не я представиха на пресконференцията, която заедно дадоха. Увериха, че в нея те са единствените политически лица, Ханчев е и най-възрастният, останалите са представители на гражданското общество, хора с постижения в своите сфери на развитие. Водач на листата е кандидатът за кмет.

Ханчев припомни, че на априлските избори разградската листа на коалицията бе единствената в страната, чиито резултати надминават механичния сбор от гласовете на партиите поотделно на предходни избори, а в община Разград имат с 1000 гласа повече от ГЕРБ, 1500 повече от ДПС, 2700 повече от БСП. Това ни мотивира да надградим резултатите и да предложим силни идеи и решения на нашите съграждани – обясни Ханчев. По думите му Мирослав Грънчаров не е просто администратор, а човек с идеи, с възможности и енергия, затова заслужава доверието на коалицията да е нейният успешен кандидат с потенциала и сериозните резултати, постигнати като заместник-кмет. „Всички хора казват, че ако искаш някой да ти свърши работа в общината, трябва да отидеш при Грънчаров“ – каза Ханчев.

„Той е единственият от кандидатите, който е от живия живот и се доказал в него, а после е тръгнал с управление и политика да се занимава. Всички  останали са дундуркани и отгледани от партийни кадри като ръководни канцеларски специалисти, виждаме, че някои трудно си намират работа, когато партията им не е на власт. За един кмет е важно първо да бъде визионер, а след това чиновник, и администратор, такъв човек предлагаме ние. През последните 4 години Грънчаров доби и административен  опит, като администрацията не го направи бездушен и мързелив, това е много важно и има готовност от първия си ден като кмет от нова позиция да се заеме с проблемите на общината.“ – каза още Митко Ханчев.

Петя Цанкова обяви, че представителите на ПП-ДБ виждат в лицето на Грънчаров една алтернатива за всички граждани, които досега не са я намирали в политически сили. „Ще бъдем отворени към идеите и вижданията на гражданите за по-европейско бъдеще на града ни, с Грънчаров начело е постижимо най-сетне да живеем в града, за който мечтаем, града, който сме искали за нас и децата ни“ – допълни Цанкова.

„Мирослав Грънчаров е доказал, че може да носи отговорност, да взема решения и да чува различни мнения, за последните 4 години при това в изключително сложна управленска конфигурация не влезе в костюма на чиновник, активно търсеше мнението на гражданите и беше моторът на реализацията на редица проекти.                                                                Активно работи за просперитета на гражданите и бизнеса в община Разград, убеден демократ.“. Така Огнян Обрешков описа кандидата на ПП-ДБ. Той допълни, че познава Грънчаров от 35 години, има поглед над развитието му като политик, предприемач и личност и затова му дава и личната си подкрепа. „С много търпение и упоритост се доказа като заместник-кмет и предприемач, има стабилно и здраво семейство, успешен и силен кмет можем да имаме, така че Разград да стане част от европейски цивилизована Европа.“ – каза още Обрешков.

Мирослав Грънчаров сподели част от идеите и мотивацията си за участие във вота, част от аргументите му бяха на база опита му през последните 4 години в общинската администрация като заместник-кмет.

„Аз съм здраво стъпил на земята и знам защо искам да управлявам общината. За 4 години забелязах неща, които могат да бъдат променени с не толкова големи усилия, за да започне да работи администрацията в полза на гражданите. Забелязах неща, които не са приоритетни, а се случват, забелязах неща, които могат да се случат, но не се случиха“ – каза Грънчаров. Той коментира, че в общината има отдели, които не си кореспондират, въпреки че отговарят за едни и същи политики. Според него чрез реформиране и разместване той може да накара отделите да работят заедно, като това няма да означава нито увеличаване, нито намаляване на щата. Грънчаров обяви, че според него е важно всички квартали да са равнопоставени, включително новия квартал в лозята, който се оформи и досега е бил неглижиран и подценяван от хората, които генерират политики в Община Разград. Кандидатът на ПП-ДБ обеща ясно и прозрачно управление, чрез създаване на консултативни съвети по проблеми от доказани експерти и общественици. След вслушване в тяхното мнение ще се вземат решения.

„Кметският стол е инструмент, най-силният, с който можеш да си полезен на хората, единственият инструмент за решаване на проблемите им“ – заяви още Грънчаров.

Той бе категоричен, че разликата между него и останалите кандидати, е че има програма за управление, която е генерирал още от 2019 г. и 4 години „се движех по нещата, които съм поел като ангажимент пред гражданите и в политиките, по които съм имал ангажимент и съм отговарял като зам.-кмет, 80% от нещата, които съм поел, съм ги свършил. Надявам се да имам тази възможност да седна на горещия стол, за да мога да управлявам повече политики в услуга на нашите съграждани.“ – обясни още Грънчаров. Среди идеите, които сподели, са създаване на Инспекторат, който да търси проблемите и на гражданите по квартали и да ги решава.

„Има усещане, че гражданинът става пациент, когато влезе в администрацията, а трябва да бъде началник на тези, които го обслужват, ще се положат усилия това да се промени“ – каза още Грънчаров.

Към края на изявлението си той стана доста емоционален, като дори удари няколко пъти по масата, докато произнасяше следните думи: „Амбициозен съм, силен съм, знам какво искам, мога да то направя от утре сутринта и затова заставам пред вас с подкрепата на тези хора, желая, искам и ще стана кмет на Разград, за да получи Разград това, което заслужава.“.

В отговор на въпрос на Разград24/7 Грънчаров обяви, че целта за брой съветници от ПП-ДБ, които да влязат в местния парламент, е 13. Оказа се, че при тази цифра също има емоционален елемент – това е любимото му число, датата, на която се обяви кандидатурата му за кмет, съпругата му е родена на 13-ти, оженили са се на 13-ти, заведението, което се стопанисвал, се казвало „Петък, 13-ти“.

Щабът на ПП-ДБ за местния вот ще е на същото кадемлийско според Грънчаров място, където бе и за парламентарните – срещу Търговския дом.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *