Кметът на Разград: Кирил и Георги Домусчиеви показаха как бизнесът трябва да е адекватен и отговорен към проблемите на хората

Кирил и Георги Домусчиеви показаха как бизнесът трябва да е адекватен и отговорен към проблемите на хората – това заяви на официалното връчване на поредното дарение на собствениците на „Биовет” и „Лудогорец” за жителите на региона Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев.

От пресцентъра на местната управа информират, че 4000 пакета с хранителни и хигиенни продукти бяха предоставени от представители на двете дружества на седемте общински ръководства в Разградска област, които да ги разпределят между социално слаби хора, многодетни майки, възрастни хора, които нямат възможност да се издържат сами, хора с увреждания, хора, които имат нужда от помощ в този период. За Община Разград пакетите са 1500, във всеки има по две предпазни маски и още 13 продукта – ориз, брашно, макарони, леща, олио, сирене, кашкавал, шпек салам, прах за пране и други. Повечето продукти са закупени от местни производители или търговци на добри цени в подкрепа на благотворителната инициатива, а доброволци предимно, но не само от „Биовет” и „Лудогорец”, са ги окомплектовали – обясни управителят на „Биовет” Теменуга Газдова.

На събитието присъстваха и изпълнителният директор на „Лудогорец” Ангел Петричев, капитанът на „Лудогорец” Светослав Дяков, както и кметове на общини от Разградска област. Общата стойност на дарението е 250 000 лева, като ще има и последваща кампания. На същата стойност бе и дарението за разградската болница, така общо подкрепата на братя Домусчиеви за Разградска област достига половин милион лева.

79-годишната Жека Стоянова и 72-годишната Йорданка Николова от село Гецово първи и с голяма благодарност получиха пакетите си с надпис: „Скъпи съграждани, приемете този пакет в знак на разбиране към трудната ситуация в момента. Вярваме, че доброто един към друг ще ни сплоти и обедини и ще посрещнем това изпитание по-леко. Бъдете здрави! Ръководството на „Биовет”АД и „ПФК”Лудогорец 1945”. В доставянето на 12-те пакета за жители на село Гецово лично участваха Кметът Денчо Бояджиев и заместник-кметът Милена Орешкова. Останалите пакети ще бъдат раздадени по график през следващите дни.

Кирил Домусчиев: “С жителите на Лудогорието сме преживели много щастливи моменти заедно през последните години. В този труден момент по време на пандемията те трябва да знаят, че могат да разчитат на нас. Задължително е да бъдем социално отговорни в тежките за цялото общество времена. Надяваме се с общи усилия да намалим негативните последици от пандемията и призовавам колеги от бизнеса в Лудогорието да се присъединят към грижата ни за социално слабите хора”

Теменуга Газдова: „Това е второ мащабно дарение по инициатива на братя Домусчиеви. Първото също бе на стойност 250 000 лева. Всичко това показва тяхната силна социална ангажираност. Кирил и Георги Домусчиеви са най-големия работодател в Разградска област, в двете дружества „Биовет” и „Лудогорец” работят над 1000 човека, предимно от града и областта. Бизнесът на Домусчиеви в региона започва през 2005 г., когато закупиха по-голямата част от Завода за антибиотици и от западнал в този момент завод превърнаха „Биовет” в едно   от най-големите предприятия в Европа за производства на субстанции за ветеринарната промишленост. През последните години в „Биовет” бяха инвестирани над 200 милиона лева, като са построени модерни производствени мощности, реконструирани са старите мощности, закупени са машини и модерни енергоспестяващи съоръжения, опазващи околната среда. Втората голяма инвестиция е в „Лудогорец”. Още малко остава, за да се довърши този прекрасен стадион, който ще е единственото съоръжение в България с изцяло закрити трибуни. Имаме и един прекрасен спортен център и най-вече един прекрасен футболен отбор, които има вече 8 шампионски титли, на път сме да спечелим и деветата.  Смятам, че ще постигат и мечтата десета поредна титла.  Тези всички успехи на отбора направиха Разград известен не само в България, а и в цяла Европа. Смятам, че доброто представяне на нашите момчета в европейските шампионати донесе голямо самочувствие на града и на областта и вдигна имиджа на града. Трябва да сме горди и благодарни на всички тези момчета и най-вече на социалната ангажираност на братя Домусчиеви. Днешното дарение е в размер на 250 000 лева, но това е само част от него. Хората, които ще получат тези пакети, са определени след съгласуване с общинските ръководства и служби. Също те ще организират раздаването на хората. След като направим анализ на тази дарителска акция ще обсъдим необходимостта и ще направим втора кампания в същия или по-голям размер, зависи кметовете какво ще предложат. Искам да изкажа благодарност на хората, които ни помогнаха за дарителската акция. Работихме с търговци и производители от района, благодарение на които осигурихме висококачествени продукти на много добри цени, сред тях са: „Клио комерс”-Разград, „Маклер комерс”-Брестовене, „Млин”-Разград и други. Благодаря и на колегите, които се включиха в мащабната работа да се подредят всички пакети, това стана с доброволен труд от служители в „Лудогорец” и „Биовет”, включиха се и други доброволци. Смятам, че този пример, които дават Кирил и Георги Домусчиеви със своята социална ангажираност трябва да ни послужи за стимул всеки от нас да направи каквото му е силите и възможностите, за да помогнем на тези, които имат нужда в тези трудни времена.”

Денчо Бояджиев: „Това, което става в момента, е наистина събитие, което не се случва често, защото в този тежък момент, когато много хора образно казано са в безтегловност, без работа, на трудова борса или изконсумирали платени отпуски, да получиш една такава инжекция е много важно и сме благодарни на Кирил и Георги Домусчиеви за този жест. Много хубаво е, че ще има и продължение за хората, които са тежко материално положение. Кирил и Георги Домусчиеви показаха как бизнесът трябва да бъде адекватен и отговорен към проблемите на хората. Още по-хубаво е, че протегнаха ръка към хората от Разградска област, където те също да представители на бизнес. Кирил Домусчиев е председател на най-голямата работодателска организация и даренията, които прави за региона, в който функционират „Биовет” и „Лудогорец”, са много добър пример за това как бизнесът трябва да се отзовава в такава тежка икономическа ситуация. От името на моите съграждани благодаря за това, което се случва в момента на практика, убеден съм, че ще има реципрочност и жителите на региона ще продължат да идват на мачовете на „Лудогорец” и да подкрепят нашите момчета.”.

Белгин Шукри: „От името на жителите на община Исперих, на всички 23 кметове на населени места, които бяха пряко ангажирани с подготовка на списъци за тези хора и от свое име най-сърдечно ви благодаря за вашата съпричастност, човечност и за направеното дарение за най-нуждаещите се в тези трудни времена хора. Това е добър пример за всички ни, знак на благородство, което ние високо ценим. Няма как да не сме горди, че най-успешният клуб в, България, нашият „Лудогорец”, дава такъв пример и помага на уязвими хора и хора които се нуждаят. Бъдете здрави и благословени!”

Алкин Неби: „Благодаря от името на Община Кубрат, жителите на община Кубрат и най-вече съм упълномощен от името на фен клуб „Лудогорец-Кубрат” специални поздравления и благодарности да отправя. Едно голямо благодаря с главно Б, защото в тези трудни времена „Лудогорец” показа, че е не само велик отбор, а и велик по душа. И само хубави неща да се случват на „Лудогорец”, на управлението на клуба и на собствениците.”

Мехмед Билялов, зам-кмет на Община Лозница: „Благодаря от името на жителите на община Лозница. В тези трудни и тежки времена за кой ли път трябва да благодарим на „Лудогорец”, че създават и правят нещо за хората и най-вече за социалната политика, която вкарват в инициативите си да помогнат на хората, които са наистина крайно нуждаещи се, а те ще бъдат много благодарни за това нещо. Голямо благодаря на братя Домусчиеви и на „Лудогорец”!”

Дауд Аляовлу: „Като представител на Община Цар Калоян искам да изкажа благодарности за тази инициатива. За пореден път „Лудогорец показа, че е вече част от нашия живот в Разградска област. Като едно отговорно социално насочено учреждение, което живее заедно с нас, с нашите проблеми и винаги е готово и подкрепя всички начинания и нужди на хората. Голямо благодаря!”

 1,195 total views,  2 views today

One Reply to “Кметът на Разград: Кирил и Георги Домусчиеви показаха как бизнесът трябва да е адекватен и отговорен към проблемите на хората”

  1. Сетил се Домусчиев за хората! Къде му беше акълът като освободи 2000 моряци от параходство БМФ, всичките квалифициран плавателен състав: капитани, щурмани, боцмани, механици, мотористи, рулеви, ел инженери и др.?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *