Кметът Бояджиев поздрави учениците и учителите от ПГХТБТ“Мария Кюри“ за първия учебен ден

Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев бе гост на тържеството за първия учебен ден от учебната 2021/22 г. в ПГХТБТ“Мария Кюри“-Разград. Това съобщават от пресслужбата на местната управа.

Той приветства възпитаниците на учебното заведение с 15 септември. Пожела им в тази втора поредна особена поради световната пандемия от COVID-19 година най-вече да са здрави, да имат възможност да черпят от съкровищницата на знанието присъствено от своите учители, да се вслушват в техните съвети и да се реализират успешно в специалностите, за които се подготвят в професионалната гимназия и които са необходими за развитието на икономиката на Разград и региона. Кметът Денчо Бояджиев пожела успешна Нова учебна година и на педагозите, които подготвят младите хора за живота. Той  увери ръководството на учебното заведение, че Община Разград ще изпълни ангажимента си да се ремонтира пътния участък, който е подход към училищния двор. Проблемът бе поставен от директора на гимназията Стойчо Стоев пред Кмета Денчо Бояджиев вчера при негово посещение в училището.

За интериора на училището г-н Бояджиев подари саксийно цвете, а на директора – картина на художника Красимир Харалампиев от поредицата „Старият Разград“. Той също получи подарък – вратовръзка с герба на училището.

230 са учениците в ПГХТБТ“Мария Кюри“-Разград, от тях  дневна форма са 173, 1 слушател от Турция, на когото предстои легализация на документите, останалите са на самостоятелна форма на обучение. Осмокласниците са 2 паралелки по специалностите „Технология в биопроизводства“ и „Технология на фармацевтични и парфюмерийно-козметични продукти“.

Тържеството в училищния двор започна с издигане на националното знаме и от изпълнение на Химна на Република България и Химна на Европейския съюз от млад гайдар. След приветствията от Кмета Денчо Бояджиев и от директора на училището Стойчо Стоев дванадесетокласниците раздадоха на осмокласниците вратовръзки с герба на училището, най-малките ученици в училището пуснаха в небето балони с цвета, в който са основните символни атрибути на гимназията – тъмночервен. След това всички ученици бяха посрещнати в училищната сграда с питка хляб с мед и шарена сол.

Сред гостите на тържеството бе проф. Станка Дамянова от Филиал Разград на Русенския университет „Ангел Кънчев“. Бяха получени поздравителни адреси от: председателя на Парламентарната комисия по образование в 46-тото Народно събрание Ирена Анастасова, от евродепутата Асим Адемов, от областния управител на Област Разград Иван Борисов.

Още снимки вижте ТУК.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *