Кметовете на Разград и Исперих – номинирани за ръководните органи на НСОРБ

Двама кметове от Разградска област – на Разград и Исперих – са номинирани за ръководните органи на Националното сдружение на общините в България – става ясно от информация на пресцентъра на Община Разград.

В прессъобщението се казва,че Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев е номиниран за член на Контролния съвет на Националното сдружение на общините в Република България. Това стана на регионалното делегатско заседание за издигане на кандидатури за членове на Управителния съвет от Северен Централен район за планиране, което се проведе днес във Велико Търново. Община Разград бе представлявана на това заседание от Кмета Денчо Бояджиев и Председателя на Общински съвет-Разград Стоян Ненчев.

В работата на форума взеха участие кметове и председатели на общински съвети от 36-те общини от областите Велико Търново, Габрово, Силистра, Русе и Разград. Според Устава на НСОРБ общините от Северния централен район за планиране имат трима представители в УС на сдружението и 1 в Контролния съвет.

Кметът на Разград бе предложен за член на Контролния съвет от кмета на Павликени инж. Емануил Манолов и от Председателя на Общински съвет-Разград Стоян Ненчев и бе единствена номинация за този пост. Подкрепата от делегатите на заседанието бе единодушна.

За членове на Управителния съвет бяха номинирани четирима кметове, делегатите утвърдиха трима от тях – кмета на община Исперих Белгин Шукри, кмета на община Велико Търново и досегашен председател на УС на НСОРБ Даниел Панов и д-р Юксел Ахмед – кмет на община Дулово.

Съгласно правилата на НСОРБ, което обединява всички 265 общини в страната, номинираните от регионалните заседания кандидати за ръководните органи на НСОРБ предстои да бъдат предложени за гласуване от  Общото събрание, което ще се проведе на 25 и 26 февруари 2020 г. в София.

Кметът на Разград Денчо Бояджиев вече има опит в ръководните органи на кметското сдружение. Той бе член на Управителния съвет на НСОРБ в два от предходните си мандати.

Контролният съвет се състои от 5 члена, избрани от Общото събрание за срок от 4 години. Той контролира изпълнението на решенията на Общото събрание и Управителния съвет, на бюджета на Сдружението и следи за спазването на Устава на организацията.

След избора на кандидатури за ръководните органи на НСОРБ заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова представи пред местните управници от Северен Централен район за планиране новия подход за прилагане на държавната политика за регионално развитие през новия програмен период.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *