Клинтън пристига в България по покана на Кирил Домусчиев

Американският президент Бил Клинтън (1993 – 2001 г.) пристига в България следващия месец по покана на главния изпълнителен директор на „Хювефарма“ и член на Консултативния съвет на Clinton Global Initiative (CGI) Кирил Домусчиев – съобщава Nova. Двамата ще участват в дискусия на тема Корпоративно социално влияние върху бъдещите поколения, с акцент върху важността на продоволствената сигурност и устойчивостта.

Припомняме, че през октомври Кирил Домусчиев говори пред лидери от бизнеса и гражданското общество на Глобалната Инициатива на Президента Клинтън през 2022 г. Инициативата на бившия американски президент стартира през 2005 г., за да превърне идеите в действия⁠ – създаване на ново пространство, където лидери от различни сектори могат да се ангажират публично, да формират партньорства и да предприемат действия заедно. Оттогава партньорите в общността на CGI са поели повече от 3700 ангажимента за действие, които са оказали влияние върху живота на над 435 милиона души в повече от 180 страни.

По време на кръглата маса в рамките на глобалната инициатива на президента Клинтън българският предприемач и собственик и на разградския клон на “Биовет” призова света към иновации с цел осигуряване на надеждни доставки на качествена и питателна храна, които да устояват на поредиците от дестабилизиращи кризи. Той призова лидерите да работят за гарантиране на сигурни доставки на храни чрез иновации, сътрудничество и дългосрочно планиране, което да осигури посрещането на глобалните хранителни нужди, които се очаква да се удвоят до 2050 г.

Част от речта на Домусчиев по време на кръглата маса беше публикувана в авторската колонка Midlands Voices на авторитетното местно издание Omaha World-Herald.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *