Киченица и Къпиновци си избират кметове на 14 юни

Частичните избори за кметове на селата Киченица и Къпиновци ще се проведат на 14 юни – става ясно от президентски укази, публикувани в „Държавен вестник”.

В двете населени места постовете бяха овакантени по различни причини малко след редовните местни избори миналия октомври. В Къпиновци кметът трети мандат Ариф Васви бе назначен за заместник кмет на Община Исперих. Колегата му от Киченица Юзджан Рамаданов пък бе отстранен от ОИК-Разград заради нарушение на Закона за местното самоуправление – не е прехвърлил или прекратил собствеността на търговско дружество, което притежавал.

И двете населени места отговарят на изискванията на Закона за административно-териториалното деление на Република България в тях да се провеждат избори за кмет – жителите на Киченица са 1101, а на Къпиновци – 445.

Двата частични вота ще се проведат на 14 юни заедно с избори в още 6 села в страната, в областите Варна, Враца Ловеч, Кърджали и Бургас.

Все още на сайта на ЦИК не е публикувана хронограмата със сроковете за регистрация на кандидатите за кметове и за останалите дейности по подготовка на вота.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *