Кирил Петков: На фокус ще е инфраструктурата в Северна България, обикаляме, за да чуем конкретните проблеми

Автобусът на Промяната спря и в Разград днес следобед и от него слязоха лидерите на ПП”Продължаваме промяната” Кирил Петков и Асен Василев заедно с заедно с част от кандидатите на политическата сила с №25 в бюлетината от листите в Североизточна България.

Започвахме обиколката си от Северна България, защото тя е много пострадала от това, че не е свързана – абсурдно е, че на река Дунав има само два моста, а в региона – нулева магистрала – обясни Кирил Петков. Идвайки от Силистра, той даде и конкретен пример за лошата инфраструктура с пътя, по който Автобусът на Промяната е минал – „щяха да ни паднат зъбите”. Петков бе категоричен, че Северна България трябва да е на голям фокус по отношение на инфраструктурата. Той заяви още, че двамата с Асен Василев и екипът им искат да обиколят всеки областен град, за да чуят реалните хора и техните проблеми, за да може след това, когато говорят за икономически стратегии и политики, да не говорят общи приказки, а да могат да решат конкретни проблеми, които са чули от хората. Петков обясни, че след техните посещения по регионите остават кандидатите за депутати, които ще продължат да се срещат с хората. Всеки от водачите ни е или родом или живее в града, от който е издигнат, „не са калинки, избрани от София, които ще минат през изборите и ще ти тръгнат” – обясни Петков.

„Усещам, че правим правилните неща, надявам се и хората да ни повяват, за да имаме тия 121 депутата, за да не останат само надежди, а реално да почнем да действаме. Много работа имаме, мотивиращо е от една страна колко хубави неща могат да се случат, а от една страна направо е чак плашещо някой път как във всеки град и всяка сфера има ужасно много работа да се прави, но имаме и добър отбор и не сме сами” – каза още Петков.

Отборът на ПП”Промяната продължава” в Разградски регион се води от Марин Шишев – 50-годишен предприемач, роден в Разград, завършил Стопанската академия в Свищов, занимава се с търговия на етерични масла. Втори в листата е д-р Цветомир Цанков – рентгенолог, специалист „Образна диагностика” в МБАЛ”Св. Иван Рилски”-Разград. На трета позиция в листата на партията с №25 в листата е собственикът на сервиз за смяна и ремонт на гуми Пламен Якимов, на четвърта е библиотекарката в РБ”Проф. Боян Пенев” Галя Ралева, а на пета – Николай Петров, който работи в сферата на туризма.

 

В Разград се срещнах с много интересни и колоритни личности – обобщи Петков в края на посещението на екипа на „Промяната продължава” в Разград, по време на което двамата с Асен Василев разговаряха с всеки, който имаше въпрос към тях или мнение по важна за него тема. Жена от Цар Калоян се оплака от икономически натиск след като подала сигнал в прокуратурата срещу местен феодал, друга постави проблем с железопътния транспорт, поставени бяха и проблеми от социалната сфера и свързани с усвояването на средства по проекти за интеграцията на ромите.

Разградчани не поставяха само регионални проблеми, а имаха питания и по теми от национално значение като позицията на Петков и Василев по отношение на референдумите, мажоритарния вот и борбата с корупцията. По думите на Петков референдуми трябва да се правят по  истински социални въпроси, по които има вътрешно убеждение, а по специфични теми допитване може да се направи след масирана информационна кампания. „Много за мажоритарния вот сме” – каза още Петков, като обясни, че в „Продължаваме промяната” са въвели начало на мажоритарен избор с поставянето на местни водачи. Според Петков обаче е много важно да се изчисти системата от корупция, защото при въвеждане на мажоритарен вот местните феодали ще заграбят системата, като финансират кампаниите на своите хора. Петков отново припомни тезата си, че решаването на много от проблемите в България е в нулевата корупция.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *