Кешеру изпревари шахматист и боркиня в класацията „Спортист на Община Разград за 2019 г.”

Голмайсторът на „Лудогорец” Клаудиу-Андрей Кешеру е Спортист на Община Разград за 2019 г. Той спечели надпреварата с още 19 спортисти от 10 клуба, развиващи дейност на територията на Община Разград.

Според регламента спортните клубове имат право на по две номинации за десетката на Община Разград и по една за другите категории в класацията – най-добър отбор, най-добър треньор и най-добър перспективен млад състезател. Тази година категорията за най-добър треньор бе разделена на две – в индивидуалните и колективните спортове.

След представяне на номинациите седемчленна комисия от спортни експерти и журналисти дава своите точки, които след това се сборуват и умножават по предварително обявени коефициенти, свързани с мащаба на състезанията, от които са призовете – национални или международни, както и конкуренцията на тях.

След прилагането на тази процедура Кешеру бе класиран на първо място в десетката с 8 точки преднина пред втория – шахматиста Ивайло Енчев от ШК”Абритус”. Кешеру е шампион на България по футбол с ПФК”Лудогорец 1945”, има 20 гола в първенството и е обявен за най-добър чуждестранен футболист, има 3 гола и в турнира Лига Европа. Енчев е първенец в страната на Държавното индивидуално първенство по ускорен шах и блиц, класирал се е и на първо място в категория рапид на Европейска купа през октомври във Франция.

На трето място комисията класира състезателката по борба Фатме Тахир Шабан от СКБ”Лютфи Ахмедов”. През годината 16-годишната кадетка има общо 8 медала от състезания от държавния спортен календар – 4 златни и 4 сребърни, на седмо място е на Световното първенство за кадетки до 18 години и на пето място на Европейското първенство и четвърто на балканско първенство.

На четвърта позиция в десетката е Димана Йорданова – състезателка по лека атлетика на СКЛА”Спорт Атлетик”, пета е състезателката на СКЛА”Спорт Атлетик” Виктория Василева, шести – Лъчезар Вълчев от СКЛА”Лудогорец”, седми – Момчил Николов от ШК”Абритус”, осми – Мирослав Минчев от СКК”Спринт”, девети – състезателят по стрелба с лък от СКЛА”Антибиотик” Боян Бонев, а десети – колоездачът от СКК”Спринт” Николай Станчев.

Безапелационно за най-добър отбор на годината е избран футболният тим ПФК”Лудогорец 1945”. Всички членове на комисията подкрепиха и номинацията за треньор в колективните спортове – Тодор Живондов, който бе наставник на дубъла на”Лудогорец”, а преди това на юноши старша възраст до 18 години.

Най-добър треньор в индивидуалните спортове е наставникът от СКБ”Лютфи Ахмедов” Дениз Хамид.

За най-перспективен млад състезател е избран 14-годишният Лъчезар Вълчев от СКЛА”Лудогорец”, той е републикански шампион по многобой за юноши до 16 години, има и две първи места от международен турнир по лека атлетика в дисциплините скок на дължина и 100 метра бягане с препятствия.

Награждаването на най-добрите спортисти в Община Разград ще се проведе на 10 декември от 12,30 ч. във фоайето на 11 етаж на Община Разград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *