Кешеру изпревари шахматист и боркиня в класацията „Спортист на Община Разград за 2019 г.”

Голмайсторът на „Лудогорец” Клаудиу-Андрей Кешеру е Спортист на Община Разград за 2019 г. Той спечели надпреварата с още 19 спортисти от 10 клуба, развиващи дейност на територията на Община Разград.

Според регламента спортните клубове имат право на по две номинации за десетката на Община Разград и по една за другите категории в класацията – най-добър отбор, най-добър треньор и най-добър перспективен млад състезател. Тази година категорията за най-добър треньор бе разделена на две – в индивидуалните и колективните спортове.

След представяне на номинациите седемчленна комисия от спортни експерти и журналисти дава своите точки, които след това се сборуват и умножават по предварително обявени коефициенти, свързани с мащаба на състезанията, от които са призовете – национални или международни, както и конкуренцията на тях.

След прилагането на тази процедура Кешеру бе класиран на първо място в десетката с 8 точки преднина пред втория – шахматиста Ивайло Енчев от ШК”Абритус”. Кешеру е шампион на България по футбол с ПФК”Лудогорец 1945”, има 20 гола в първенството и е обявен за най-добър чуждестранен футболист, има 3 гола и в турнира Лига Европа. Енчев е първенец в страната на Държавното индивидуално първенство по ускорен шах и блиц, класирал се е и на първо място в категория рапид на Европейска купа през октомври във Франция.

На трето място комисията класира състезателката по борба Фатме Тахир Шабан от СКБ”Лютфи Ахмедов”. През годината 16-годишната кадетка има общо 8 медала от състезания от държавния спортен календар – 4 златни и 4 сребърни, на седмо място е на Световното първенство за кадетки до 18 години и на пето място на Европейското първенство и четвърто на балканско първенство.

На четвърта позиция в десетката е Димана Йорданова – състезателка по лека атлетика на СКЛА”Спорт Атлетик”, пета е състезателката на СКЛА”Спорт Атлетик” Виктория Василева, шести – Лъчезар Вълчев от СКЛА”Лудогорец”, седми – Момчил Николов от ШК”Абритус”, осми – Мирослав Минчев от СКК”Спринт”, девети – състезателят по стрелба с лък от СКЛА”Антибиотик” Боян Бонев, а десети – колоездачът от СКК”Спринт” Николай Станчев.

Безапелационно за най-добър отбор на годината е избран футболният тим ПФК”Лудогорец 1945”. Всички членове на комисията подкрепиха и номинацията за треньор в колективните спортове – Тодор Живондов, който бе наставник на дубъла на”Лудогорец”, а преди това на юноши старша възраст до 18 години.

Най-добър треньор в индивидуалните спортове е наставникът от СКБ”Лютфи Ахмедов” Дениз Хамид.

За най-перспективен млад състезател е избран 14-годишният Лъчезар Вълчев от СКЛА”Лудогорец”, той е републикански шампион по многобой за юноши до 16 години, има и две първи места от международен турнир по лека атлетика в дисциплините скок на дължина и 100 метра бягане с препятствия.

Награждаването на най-добрите спортисти в Община Разград ще се проведе на 10 декември от 12,30 ч. във фоайето на 11 етаж на Община Разград.

 3,058 total views,  1 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *