Карнавал и спортни прояви за децата на Разград в четвъртък

Програма под надслов „Децата – бъдещето на света” организира Община Разград като част от националната инициатива на Държавната агенция за закрила на детето по повод отбелязването на 30-та годишнина на Конвенцията на ООН за правата на детето – съобщават от пресцентъра на Община Разград.

Във връзка с тази инициатива днес на пресконференция зам.-кметът Ердинч Хасанов и директорът на Дирекция „Хуманитарни дейности“ Елка Драмалиева представиха дейностите, които организира местната управа.

В периода от 24 до 27 септември образователните институции в община Разград с конкретни събития отбелязват годишнината. На 26 септември, на площад „Ларго” ще бъдат организирани спортни изяви с начален час 14.00 часа за учениците от различни възрастови групи от ЦПЛР – Ученическа спортна школа „Руси Бухтев”, работилнички за изкуства от Центъра за работа с деца, Центъра за ученическо научно и техническо творчество, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и Общинският съвет по наркотични вещества. В 15.00 часа започва Лекоатлетически крос от паметника „Майстор Манол“. Кулминация на събитията на 26 септември ще бъде празникът под надслов „Децата на Разград”, който започва с карнавал с начален час 16.30 ч. от Съдебна палата, подготвен от децата от всички детски градини в града, празничен концерт – 17.00 ч. ОКЦ, подготвен с тяхно участие.

Творчески ателиета ще бъдат разкрити пред Общински културен център с участие на талантливи ученици от общинските училища, които развиват талантите си в общинските ЦПЛР, както и под ръководството на талантливи музикални педагози, актьори, художници, поети и писатели, които с любов и отговорност към бъдещето на Разград се отзовават на желанията на младите хора – да ги учат и да им помагат по пътя към голямото изкуство.

Чрез празничните събития Община Разград подкрепя инициативата за отбелязването на 30-та годишнина на Конвенцията на ООН за правата на детето като важен момент в утвърждаването на европейските ценности по отношение грижата за децата и младите хора.

Събитията през настоящата седмица са израз на желанието на малките граждани на Разград да участват в тази инициатива, подкрепяни от своите ръководители, учители, родители и с уменията, с талантите си и с настроението, което създават, да превърнат празника в едно красиво послание към нас, всички „големи” хора – да не забравяме, не само, че всички сме били деца, а че днес чрез грижата за тях носим отговорност за бъдещето на света.

При  лошо време спорните събития ще се проведат в спортна зала „Лудогорец“, а останалите – в залата на Общински културен център.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *