Карадайъ към младите в ДПС: Вашата мисия е да провокирате отворени процеси в партията!

„Вие имате една основна мисия да провокирате, да катализирате такъв тип отворени процеси в партията, ако щете да ни принудите днес сегашните ръководители да влизаме в крак, ако някъде изкривяваме пътя.” Така се обърна председателят на ДПС Мустафа Карадайъ към членовете на Националния съвет на Младежкото ДПС, които проведоха днес изнесено заседание в Разград.

Пред младите Карадайъ призна, че в ДПС са допускани партийни грешки, но с времето са взети мерки. „Понякога, увлечени в своето его и егоцентризъм, създаваме и изкривени модели и форми – самозабравили се самовлюбени егоцентрици, които, ако във времето не се вземат мерки, стават местни дерибеи, за да стигнат до ситуацията да си мислят, че са местни феодали и са вечни. Този опит го имаме в партията. Получавали сме жълт картон в доста от общините по различно време в годините. По различен начин с различни други грешки ние загубихме общини, заради партийни грешки, които ние в партията не тръгнахме да ги коригираме. Ние днес говорим за отворено управление, а вътре в партията създаваме субекти, които искат да държат хората под страх в 21.век. Това е абсурдно и недопустимо.” – каза партийният председател пред лидерите на младежката организация на ДПС. Даде и примери с конкретни общини –  Дулово, Исперих, Никола Козлево, Главиница, Кубрат.

„В момента партията има волята и амбицията да взема превантивни мерки. Вместо да получаваме жълт картон от народа заради изкривени модели от някои персони в партията, в момента всички ние в партията сме амбицирани да взимаме превантивни мерки дори с рискове за избори за поправяне на моделите. По този начин Джебел не ни трябва по онзи изкривен модел. По същият начин и в Хитрино. Това не може да е моделът на управление в 21-ви век. Това не е ДПС и ние ще се коригираме.” – категоричен бе Карадйъ.

Той призова младежите да са катализатор на отвореното управление: „Вие имате една основна мисия: дори и да провокирате, да катализирате такъв тип отворени процеси в партията, ако щете да ни принудите днес сегашните ръководители да влизаме в крак, ако някъде изкривяваме пътя. По този начин с такава идея се създаде и младежката организация. От една страна партията отчиташе, че се капсулирала. Затова се създаде и младежката организация – да отвори партията, да разбие капсулата, а от другата страна да имаме енергията за бъдещето и перспективата.

Колеги, вярвам във вас! Разчитам и съм убеден, освен че ще бъдем активни в кампанията, освен че ще си свършим партийната работа като стигнем до душата и сърцата и покажем себе си на всеки един български гражданин, на всеки един наш потенциален избирател.” – каза още в приветствието си към младите Карадайъ.

„Ние знаем, че властта идва от хората, тя е на хората и властта служи за решаване на проблемите на хората и затова нашето мото е: „Власт за хората“.” – обясни също той.

Пред тях Карадайъ обяви и целта на ДПС за местните избори, тя е 55+5+5 общини. В момента ДПС е управляваща партия в 40 общини в страната.

С местните избори бе свързана и темата на заседанието на младите депесари, те обсъждаха как да спечелят вота на 27 октомври, представители на различните региони представяха опита си в предишни кампании.

Освен председателя Карадайъ в заседанието участваха и други членове на ЦОБ, евродепутати, депутати, общински кметове.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *