Капански ансамбъл, ДТА”Лудогорче” и малки разградски таланти в програмата за Трети март

Капански ансамбъл-Разград, ДТА”Лудогорче” и малки разградски таланти – певци и рецитатор – участват в общоградското тържество за Националния празник Трети март – съобщават от пресслужбата на местната управа.

То започва в 11,00 в петък на площад „Възраждане” с издигане на националния флаг от най-новия носител на званието „Почетен гражданин на Разград” Ремзи Реджеб и акапелно изпълнение на Химна на Република България от Дея Куманова и Надежда Дочева – възпитанички на Адриан Маджаров от Музикална школа „Енджой Мюзик”.

В програмата е включена и специално подготвена за празника танцова музикална сюита „Какви е деца раждала, ражда и сега Българска майка юнашка” в изпълнение на Капански ансамбъл-Разград и ДТА”Лудогорче”.

Петокласникът от ОУ”Н.Й.Вапцаров” Михаил Стоядинов също участва в програмата за Националния празник. Той е един от призьорите в общински конкурс „Аз рецитирам българска поезия”, който се проведе през февруари. На площада Михаил ще изпълни стихотворението „Трети март” от съвременната българска поетеса Кръстина Тодорова.

Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев ще отправи празнично приветствие към жителите на Разград. Част от традиционните ритуали на площада е и поднасянето на венци и цветя пред двата паметника – Мавзолея-костница и Войнишкият паметник.

След края на тържеството в 12,00 ч. от площад „Възраждане” към паметника в село Езерче, където се е провела най-голямата в района битка от Руско-турската Освободителна война, тръгва рокерското шествие „Паметта на поколенията”. В него ще участват   мотористите от двата разградски клуба „Лудогорски братя” и „Brothers from hell”.

Община Разград кани жителите и гостите на Разград на площад „Възраждане” от 11,00 ч. на 3 март да отбележим заедно Националния празник на Република България и 145 години от Освобождението на България.

При дъждовно време в празничния ден програмата ще бъде съкратена в частта й с участие на деца-танцьори.

 

 

 

 

 1,751 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *