Капанският ансамбъл през април – от Кубрат и Севлиево до Великденски концерт с нови творби  

Силен месец за Капански ансамбъл-Разград ще е април – смята директорът на културната институция Светослав Стойчев. Голям концерт в Разград и още две прояви включва календара на ансамбъла през първия пролетен месец.

На 15 март от 19,00 ч. Капански ансамбъл ще има концерт в Кубрат. Билетите от 10 и 12 лева се продават в местното читалище, вече са изкупени на 70%.

На 27 април Капански ансамбъл-Разград ще участва в юбилейното десето издание на фестивала „Семе българско“ в Севлиево. Капанци ще излязат на една сцена с победителката в „Гласът на България 2021 г.“, а част от фестивалната програма ще са и нестинарите от Разград Румен и Жулиета Иванови.

На 25 април пък ще е Великденският концерт на Капански ансамбъл. Той ще е от 18,30 ч. на сцената на Общинския културен център. В първата му част ще видим традиционни капански ритми, а във втората ще звучат мелодии, създадени специално за разградския ансамбъл от най-добрия в момента гъдулар в България Пейо Пеев, който е и композитор. В програмата ще участва и известната изпълнителна на тракийски песни Ваня Вълкова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *