Кандидат-кмет с подарък за безопасността на децата в първия учебен ден

Кандидат-кметът на местна коалиция „ВМРО-БНД (АБВ, МИР, ПБС, ВМРО-БНД)“ Калоян Монев с жест към децата в първия учебен ден.

Подаръкът, който той направи, е свързан с безопасността на движението по пътищата. Монев коментира, че като общински съветник е направил предложение на кмета и местния парламент  да приемат решение на територията на училищата, където има конфликтни точки с натоварени кръстовища и улици, да се закупят и поставят предупредителни табели с формата на пресичащо дете. Целта на инициативата е повишаване на вниманието на шофьорите, че са в зона, където пресичат деца и да бъдат още по-внимателни. След като идеята не била чута, Монев решил, че това не пречи да даде личен пример.
Първата подобна предупредителна табела вече е факт, тя е закупена и монтирана с лични средства на кандидат-кмета на ул. ”Княз Борис I-ви” пред ОУ“Васил Левски” в Разград по повод първия учебен ден. Тя е подарък за всички деца и символ, че нещата когато има желание – може да се случват – заяви Монев.

„Ще продължавам да работя подобни инициативи да се насърчават и превърнат в общинска и национална политика, защото здравето и просперитета на децата ни са най-важни – каза още кандидат-кметът.

Като председател на Обществения съвет на към ОУ”Васил Левски”-Разград Калоян Монев бе гост на тържеството за първия учебен ден именно в учебното заведени, пред което постави предупредителната табела.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *