Кандидат-кметовете на Разград може да са 12

15 политически партии, коалиции, местни коалиции и инициативни комитети са се регистрирали в Общинската избирателна-Разград за участие в местните избори на 29 октомври. Срокът изтече днес, а конкретните кандидати трябва да се регистрират до 26 септември.

Регистрираните партии са 8, по реда на регистриране: ДПС, Правото, Възраждане, МИР, ИТН, Свобода, Български гласъ и ГЕРБ. От тях 7 са с регистрации и за трите вида избори: общински кмет, общински съветници и селски кметове, МИР няма да имат кандидати за селски кметове. Регистрираните коалиции са 3: ПП-ДБ, Левицата и Заедно са силна община. Левицата няма кандидати за селски кметове. 3 са и инициативните комитети, от тях един е за общински кмет – Добрин Добрев, един е за кмет на Радинград – Хава Хюсеин и един за кмет на Осенец – Юлиян Стойчев. Регистрирана е и една местна коалиция – БСП ЗА БЪЛГАРИЯ (Коалиция „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“, ПП „ВМРО – БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ“). Тя е с регистрация само за селски кметове и за общински съветници.

Така на практика кандидатите за кмет на Разград мога да достигнат цифрата 12, но е възможно и някоя от политическите сили да не регистрира конкретен кандидат и общият брой да е по-малък.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *