Кандидат-депутатите намаляха с още трима, имали двойно гражданство

Избори

Кандидат-депутатите в 18-ти Разградски регион намаляха с още трима и вече са 121.

С решение на Централната избирателна комисия от вчера са заличени от регистрите общо 16 кандидати от различни политически сили, тъй като са установени нарушения на изискванията за регистрация. За част от тях ГРАО установява, че нямат навършени 21 години, а останалите били и с друго гражданство освен българското.

Тримата разградски кандидати ще бъдат заличени за нарушаване на член 65, ал.1 от Конституцията, който гласи: За народен представител може да бъде избиран български гражданин, който няма друго гражданство, навършил е 21 години, не е поставен под запрещение и не изтърпява наказание лишаване от свобода.

Това са: Павлина Румянова Цонева от ПП“Възраждане“, Димитър Димитров Героев от ПП“Републиканци за България“ и Виктор Кръстев Ставрев от ПП“Пряка демокрация“.

ЦИК заличава регистрацията на тези кандидати и указва на съответните Районни избирателни комисии да ги заличат от публичния регистър.

Припомняме, че по време на регистрациите бе заличен и още един кандидат-депутат от Разградско, за него РИК-Разград установи, че няма навършени 21 години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *