Кандидатът за вицепрезидент Невяна Митева: Няма да даваме възможност да се създава език на омразата

Кандидатът за вицепрезидент на България Невяна Митева, която заедно с кандидата за президент проф. Анастас Герджиков е под №15 в бюлетината, посети Разград днес заедно с екипа си. Тя бе посрещната от кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС, които подкрепят кандидатурите на Герджиков и Митева.

Митева разгледа две символни сгради за региона, като пътя между тях премина пеша, посети и пазара, спря се да разговаря с минувачите.

Пред джамията „Ибрахим Паша“ историята на паметника на културата, както и процедурите по стартиране на ремонта й представиха водачът на листата на ГЕРБ-СДС за Разградсаки регион Десислава Атанасова и вторият в листата Гюнай Хюсмен. Двамата бяха съответно депутат и областен управител, когато ремонтът стартира и коментираха, че това е станало благодарение на правителството на Бойко Борисов.

Средства от правителството бяха отпуснати и за довършването на строежа на новата църква „Св. Цар Борис-Михаил Покръстител“ – припомниха Атанасова и Хюсмен. Пред строящия се православен храм кандидатът за вицепрезидент Невяна Митева бе посрещната от един от инициаторите на градежа предприемачът Бойко Обретенов. Той предложи на Митева и Атанасова да засадят фиданки пред храма, това стана от двете страни да новоизградената чешма пред църквата.

Там Невяна Митева разговаря и с 18-годишна девойка, която ще гласува за пръв път на изборите на 14 ноември и е взела решение да подкрепи кандидат-президентската двойка проф. Анастас Герджиков/Невяна Митева. Младата Атина наскоро се върнала от Нидерландия и смята да остане да живее в България.

В края на посещението си Митева коментира, че е дошла в Разград с послание за протегната ръка, за да се внесе спокойствие у хората на предстоящите избори. По думите й, когато бъдат избрани с проф. Герджиков, ще осигурят възможност за диалог, за разговори, за да се разберат политическите сили в интерес на хората. Според Митева обикновените българин и българка не трябва да смятат, че никой не мисли за тях, „напротив искаме да установим такъв тип отношения – с добрина, с блага дума, с внимание към всеки един.“ – каза тя. Митева заяви, че политическите сили трябва да могат да се разберат и да започнат да решават проблемите от дневния ред на хората, а те не са никак малко, тъй като много кризи са пред всички нас – допълни тя.

Митева характеризира впечатленията си от Разград като зареждащи. „При тази разходка видях това, което се прави като реновиране и съхраняване на традициите в центъра на града, свързани с джамията „Ибрахим паша“ и с новостроящия се православен храм „Св. Цар Борис-Михаил Покръстител“. Няма как да не ме радва, когато всичко се постига с единение, заедно. Независимо от това на коя религия ние се молим, на кой Господ, важното е заедно да работим без да създаваме език на омразата, без да се нагрубяваме, а точно обратното да искаме заедно да работим за добруването на България, за всички нас.“ – завърши Невяна Митева.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *