Кандидатите на БСП за общински съветници и кметове на села: Росица Славова, Даниела Тодорова, Никола Балевски

Коалиция „БСП за България” вече представи своята листа. Техните снимки и имена можете да откриете в предизборните рекламни матeриали. Всички те са наши съграждани – разградчани по рождение или свързали съдбата си с нашия град чрез семейството, което са създали. В тази рубрика ще ви ги представим като хора с конкретни житейски съдби. Ще научим това, което не знаем за тях, какво обичат да правят в свободното си време, какви проблеми ги вълнуват, какви каузи ще защитават в Местния парламент.

Ето още трима от кандидатите, които са и кандидати за кметове на населени места:

  1. Росица Славова

Истинска капанка – гецовска снаха с корени от Дряновец. Кандидат за кмет на с. Гецово, включена е и в листата за общински съветници на Коалиция „БСП за България”. Икономист в НОИ – Разград. Страхотен професионалист, помогнал на много хора да се ориентират в дебрите на родната осигурителна система. Отгледала собствените си две деца, тя е изключително отзивчива към младите хора. Човек с железни принципи, който не се влияе от конюнктурата. Не ги променя, каквото и да й коства това. Хората знаят, че винаги могат да разчитат на нейната помощ. С една дума – мъжко момиче! А гецовлии могат да бъдат сигурни, че в нейно лице ще получат истински стопанин на „многострадалното” си село. Отзивчив към техните лични и селски  проблеми, който принципно ще ги отстоява. Тя може и знае как да върне Капанския събор там, където му е мястото. И когато го организира – очаквайте ред и здрава работа. Разград също ще спечели от нейната кандидатура. Защото по душа и манталитет разградчани са също капанци.

 

„През всичките години на моя живот събрах достатъчно опит. Искам да го споделя с хората от моето Гецово. Те ме познават като човек, който не дава празни обещания. Затова мога да им кажа само: „Като кмет можете да разчитате на мене 24 часа в денонощието.”

  1. Даниела Тодорова

Кандидат за кмет на с. Осенец, включена в листата за съветници на Коалиция „БСП за България”. Още една дама с борбен дух и милосърдно сърце. За нея социалната дейност е не само образование и професионална реализация, а лично призвание и житейска мисия. За недоверчивите по природа капанци от селото ще добавим: Гласувайки за Даниела, няма да сбъркате. Тази кандидат кметица изглежда кротка, но е по капански работлива и упорита. Като добавка ще получите грижовен човек, който винаги ще следи имате ли достатъчно дърва за зимата, прокарана ли е пъртина до портата и, ако трябва, ще напазарува за възрастните, когато отива до града по кметските си дела.

 

„Особена болка изпитвам, когато гледам деца с увреждания и възрастни хора с проблеми. Смятам, че все още нашето общество е техен длъжник. Грижата за тях не се изчерпва със социалните заведения и услугите в тях. Те трябва да усещат нашата ежедневна човешка обич и подкрепа. Длъжни сме да им ги дадем, ако наистина сме Общество, а не група консуматори, работещи само за себе си.”

  1. Никола Балевски

Млад човек, роден в София, израснал и живял в Самоков и избрал да се върне в Лудогорието, откъдето са неговите капански корени. Кандидат за кмет на с. Дряновец и член на листата за съветници от Коалиция „БСП за България”. Завършил е техникум по туризъм в Самоков със специалност „Мениджмънт в  хотелиерството”, след което и висше образование във ВТУ„Тодор Каблешков” – София. Офицерски син, с майка- учителка по руски. Комбинация, гарантираща възпитание в традиционни семейни ценности, ред и дисциплина. Обича природата и ловът е един от начините да бъде сред нея. Неговите връстници в София все още не могат да разберат, защо е заменил столицата с някакво село на другия край на България. Ето как Никола описва причините да дойде тук и идеите си за развитие на любимото село.

„Свързан съм с Дряновец от най-ранното детство и тази връзка е най-хубавото нещо в моя живот. От моите родители, от баба и дядо „прихванах” жилката за живот на село. Градските младежи трудно ще разберат чара на детството в едно прекрасно място, игрите на воля и приятелството за цял живот. Те нямат очи за  красотата и мъдростта, събрана в нашите почти обезлюдени, но все още живи села.

Искам да осигуря на старите хора, които са мнозинство в Дряновец, повече удобства, забавления и внимание. През годините те щедро отдаваха на нас всичко това. Сега е наш ред да им го върнем.

Искам да възродя всички стари капански традиции, обичаи и християнски празници. Нашите старци са натрупали толкова познания, мъдрост и опит. Грехота е да се погуби това безценно наследство. То трябва да премине в следващите поколения.

Ние,  капанците, сме известни с т.н. „особен” недоверчив характер. Съдейки по себе си – чиста кривотия. Но, ако я вложим в нещо положително, можем да постигнем чудеса. Имам идеи в тази посока. Дряновец може да стане чудесно място за селски туризъм. Един добър семеен поминък за млади семейства напр. и възможност младите да се върнат на село. Защото все повече хора имат нужда да избягат за малко от стреса на градското ежедневие, а моето село може да им предложи спокойствие, красива природа, автентични традиции и оригинална капанска кухня. ”

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *