Кандидатите на БСП за общински съветници: Стоян Димитров, Павлина Русева, Петя Стефанова, Румяна Балтова

Коалиция „БСП за България” вече представи своята листа. Техните снимки и имена можете да откриете в предизборните рекламни матeриали. Всички те са наши съграждани – разградчани по рождение или свързали съдбата си с нашия град чрез семейството, което са създали. В тази рубрика ще ви ги представим като хора с конкретни житейски съдби. Ще научим това, което не знаем за тях, какво обичат да правят в свободното си време, какви проблеми ги вълнуват, какви каузи ще защитават в Местния парламент.

Ето още четирима от тях:

  1. Стоян Димитров

Юрист, уважаван адвокат и общественик. Депутат от Великото народно събрание, чийто подпис стои под последната българска конституция. Доайен на общинските съветници. Спокойно и интелигентно отстоява интересите на своите съграждани. Човек с твърди принципи. Достатъчно известна личност в Разград, която не се нуждае от специално представяне. Ще добавим само, че е потомък на български добруджански род, изселен принудително от с. Черна /в района на гр. Мачин, днешна Румъния/ по силата на Крайовската спогодба през 1940 г. Той е сред първите поколения, родени в България. Син и внук на селяни, избира Правото и поставя началото на семейна династия юристи. За своите корени и за местния парламент той казва:

„Никога не бива да забравяме кои сме и откъде сме тръгнали. Човек трябва да извърви житейския си път достойно. В Разград премина най-голямата част от моя живот и за мен е чест да работя за него. Винаги съм приемал участието в Общинския съвет, като ангажимент по важен обществен договор с моите съграждани. Затова се чувствам неудобно, когато по време на заседания, управляващото мнозинство демонстрира некомпетентност, позволява си да разиграва „театър”, за да прикрие своята административна безпомощност. Силно се надявам следващият състав на Общинския съвет да забрави тази тактика. От уважение към жителите на общината, които очакват от нас отговорно решаване на техните проблеми.”

  1. Павлина Русева

Още един потомък на принудително изселените  добруджански родове от старите български територии в днешна Румъния. Типична добруджанка, в която можете да откриете чертите на Йовковите героини – трудолюбива, изцяло предана на семейството и родовите корени. Зад крехка й фигура се крие силна воля и борбен характер. Съпруга и майка на две деца. Икономист по образование, професионалист от висока степен и силно чувство за отговорност. В момента е управител на х-л „Централ”. Струва си да заложите на нея. Когато разрешава вашите проблеми, ще калкулира точно всички плюсове и минуси във ваша полза и ще вземе най-правилното решение.

Нямам лични приоритети, защото всеки съществуващ проблем в града и в селата е приоритетен и трябва да бъде решен. Изгубихме 4 ценни години в безвремие и безхаберие. Повече не можем да си позволим! Наясно съм за наследството, което ще получим след последния мандат. Знам, че ни очакват „приятни” изненади. Не се страхувам, защото съм част от силен отбор. Ще бъде трудно, но ще успеем!”

            3.Петя Стефанова

Тя е електроинженер, известна повече на разградчани, като дългогодишен секретар на Община Разград. Работохолик и блестящ администратор. Последователно и методично реализира целите си. Борбен характер, формиран още в ученическите и студентски години –  завършва всички образователни степени, като отличник на випуска. Никога не се оплаква и не се огъва пред трудностите. Член е на БСП. Преди броени дни Петя получи най-големия си подарък – влезе в клуба на щастливите баби. Сигурни сме, че нейната малка внучка ще стане красавица и ще наследи борбения  характер на баба си.

Благодарна съм за всичко, което ми даде Разград – приятелство, лична реализация, дом и семейство. Затова моите съграждани могат да разчитат на мен.             Моят основен приоритет в местния парламент е да предам на младите колеги административния и управленски опит, който съм натрупала през годините. Те сами ще се убедят, че не е лесно да се управлява община. Доброто образование е предимство, но няма да им помогне, когато се изправят пред хората. Аз съм сигурна, че младите хора от нашата листа ще издържат успешно своя първи изпит пред разградчани.  Доверете им се, уважаеми съграждани, защото са смели, интелигентни и отговорни!”

  1. Румяна Балтова

Дългогодишен кмет и кметски наместник на с. Просторно. Още един инженер, заменил професионалното поприще с трудната мисия да се грижи за хората в малкото разградско село. Прави го от сърце. Готова е по всяко време да запали колата, за да се притече на помощ, или да реши техен проблем. Особено отношение има към възрастните жители. За нея те са извор на мъдрост. Смята, че много можем да научим от тях, а житейското им  спокойствие ни кара да преосмислим  динамиката на напрегнатия делник.  Майка е на двама сина, от които се надява да дочака внуци. Възпитава ги да уважават хората, да помагат на възрастните, да бъдат отговорни и да изпълняват поетите ангажименти.

„Като общински съветник ще защитавам интересите на селата в нашата община. Познавам добре проблемите и живота в тях. Ще се боря за повече финансови средства, които да им гарантират по-добри улици, осветление и сигурни възможности за комуникация с общинския център. Готова съм да работя за стимулиране на селския семеен бизнес. Считам, че това е добър начин да спрем обезлюдяването.”

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *