Кандидатите за съветници от БСП: Яница Станчева, Татяна Къйчева, Симона Пиронкова

Коалиция „БСП за България” вече представи своята листа. Техните снимки и имена можете да откриете в предизборните рекламни матeриали. Всички те са наши съграждани – разградчани по рождение или свързали съдбата си с нашия град чрез семейството, което са създали. В тази рубрика ще ви ги представим като хора с конкретни житейски съдби. Ще научим това, което не знаем за тях, какво обичат да правят в свободното си време, какви проблеми ги вълнуват, какви каузи ще защитават в Местния парламент.

Днес ще ви представим три красиви и борбени жени. В града са известни са с активната си гражданска позиция и остро чувство за справедливост.

  1. Яница Руменова Станчева

Тя е на 25 години, усмихната и очарователна. Но зад тази външност се крие упорит и горд човек, свикнал сам да се справя с трудностите. Има син на 4 години, за когото казва: ”той е моето щастие и моята гордост”. Разградчанка, завършила ППМГ „Акад. Н. Обрешков”. Житейските обстоятелства я принуждават да прекъсне висшето образование и да започне работа. Работи във фирма „Стинг”. Обича да ходи за риба, обожава природата, която я зарежда с енергия. За себе си и за новите ангажименти откровено споделя следното:

            „Пълен сирак съм – бях тийнейджърка, когато загубих и двамата си родители. Аз си знам как се чувствах, но не позволих да ме съжаляват и започнах да се боря сама. Беше ми трудно, но винаги успявах да се изправя и да продължа.

            Обожавам сина си и, както всички майки, съм готова на всичко за него. Моята лична кауза са децата на Разград. Избрах БСП да ме води в тази битка за по-добър живот на нашите деца. Нямам опит като съветник, но когато човек не опита, няма да разбере какво е да работиш за другите. Винаги ще знам, че зад мен стоят моите съграждани и аз съм отговорна за тяхното доверие в аванс. Затова сме общество – не само да искаме заедно, но и да работим дружно за да се промени Разград и общината ни.”

  1. Татяна Къйчева

Разградчанка по рождение и по съдба. Контактна, усмихната и позитивно настроена личност. Изключително отговорен човек, който държи на думата си. Средното образование  завършва в родния град – Икономически техникум, специалност „Икономика на търговията”. Продължава образованието си във Варна – Институт по химическа промишленост и машиностроене” – специалност „Топлотехника”. Има следдипломна квалификация „икономист – счетоводител” от Икономическия университет в морския ни град. В момента работи като икономист в ХЕЛП Инжинеринг ООД. Омъжена е и има син и дъщеря. Член е на БСП от 4 години. Тя е човек, на когото съгражданите ни могат да разчитат, защото:  Житейският и професионален опит й дава един разумен поглед върху проблемите, а борбената натура гарантира последователна работа за тяхното разрешаване.

„Това е моят първи опит в политиката, като кандидат за общински съветник в листата на Коалиция „БСП за България”. Разбирам, че поемам голяма отговорност. Но мисля, че доверието не се печели, а се гради с конкретни дела, с ангажименти, които трябва да имат практическа реализация.

Моята лична кауза в Местния парламент са нерешените проблеми на моя град: чистотата на въздуха, инфраструктурата, създаването на добри предпоставки за местния бизнес и за разкриването на нови работни места. Разград е в моето сърце и аз винаги съм мечтала да направя нещо лично за него.  Вярвам, че сега е времето тази моя мечта да се сбъдне.” 

  1. Симона Пиронкова

Крехко и красиво момиче, с притеснителна усмивка. Не се заблуждавайте – тя е Лидера на младежката организация в БСП. Способна е кротко, спокойно и без да повишава тон да убеди хората в своята кауза. Скромното момиче от с. Благоево доказа на своите връстници, колко е важно образованието. Тя самата е инженер химик и работи във фирма „Стинг”. За поредния си обществен ангажимент твърди:

„Моята лична кауза са младите хора и тяхното образование. Особено от семействата с ниски доходи. Справедливо е те да имат равен шанс с младежите от заможни семейства. Образованието ти дава по-пълноценен поглед към живота и те прави сигурен.

Готова съм да работя за специално споразумение между бизнеса, общината и младежите, което да им гарантира стипендии при следването. Особено по специалности, важни за Разград и неговата икономика. Единственото условие да бъде: след завършване на образованието, младите хора да работят определен брой години тук. Мисля, че така е справедливо!”

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *