Кандидатите за съветници от БСП: Емилия Йорданова, Ивайло Димитров, Десислав Досев

Коалиция „БСП за България” вече представи своята листа. Техните снимки и имена можете да откриете в предизборните рекламни матeриали. Всички те са наши съграждани – разградчани по рождение или свързали съдбата си с нашия град чрез семейството, което са създали. В тази рубрика ще ви ги представим като хора с конкретни житейски съдби. Ще научим това, което не знаем за тях, какво обичат да правят в свободното си време, какви проблеми ги вълнуват, какви каузи ще защитават в Местния парламент. Ето още трима от тях:

  1. Емилия Йорданова

Родена е в Търговище в семейство на любящи родители, които винаги подкрепят своята дъщеря. Бащата вече е покойник, но продължава да заема особено място в нейното сърце. Във Варна завършва висше образование – специалност „Европеистика”. Омъжва се и свързва живота си с Разград. Има син на 13 г. Член е на БСП от 9 г. В момента е управител“ на „Терарос „ ЕООД  – фирма за изкупуване, преработване и изнасяне на диворастящата гъба „Трюфел”.

Емилия твърди, че в свободното си време обича да спортува лека атлетика и колоездене. Това е скромно казано, защото тя е известна в Разград  със своите спортните постижения,  с които всички се гордеем. Занимава се с бягания по пресечени местности, по гори и планини; катерения по хълмисти върхове; полумаратонски бягания на 10, 20 и 30 км. и т.н. Всяка година участва в различни състезания. В актива си има много титли: двукратен шампион на „Коджа Кая“(денивелация 900 м.); шампион на „Лудогорски маратон“; шампион на Велико Търново; вицешампион на Трявна и още много други. Момиче с воля и дух и с шампионски характер! За своя нов ангажимент тя е пестелива на думи:

„Спортът възпитава трудолюбие, постоянство и високо чувство за отговорност – качества  които са нужни и на общинските съветници. Искрено  се надявам, че ще загърбим различията, за да успеем дружно да вземаме бързи и адекватни решения в полза на  Разград.  За себе си мога да гарантирам, че ще стоя твърдо зад всяка моя дума. Няма да допусна да бъдат изкривявани и опорочавани политическите ми възгледи, защото справедливостта е жизнено важна за нашите отрудени хора. Ще слушам внимателно, какво ми казват съгражданите и ще отстоявам техните интереси. Нямам опит като общински съветник, но усвоявам бързо. Спортът ме научи да бъда гъвкава и да не се плаша от непознатото. Поставих си и лична задача; Повече деца и млади хора да се занимават със спорт. За възрастните също не е късно. Ще работя за създаването на още по-добри условия за масовия спорт в нашата община.”

  1. Ивайло Димитров

Типичен представител на младото поколение разградчани, които са успели да получат своя житейски и професионален опит. Той е на 36 години и е машинен инженер, завършил Русенския университет със специалност „Индустриално инженерство”. Има опит като технически ръководител. И в момента работи като такъв във фирма Инокс.

Технократ, който изненадва със свежо чувство за хумор. Ако го попитате, какво обича, ще отговори без да се замисля: Обичам да ставам рано и да използвам деня си пълноценно; обичам Разград, семейството и широките усмивки.

Притежава умението да организира и ръководи екип. То му дава възможност, заедно с колеги от Дания да изградят пречиствателна система. Смята, че този опит ще бъде полезен и за родния град. Използва свободното си време за любими занимания – фотография, мотоциклетизъм и пътешествия. Лаконично описва какво очаква от ангажимента си, като общински съветник:

„Работя в динамична среда, където се изисква комбинативно мислене, бърза реакция, креативност, постоянна комуникация с колеги и клиенти и своевременно вземане на важни решения, както и спазване на крайни срокове. От наблюденията ми върху работата на местния парламент стигам до извода, че очакванията ми са твърде оптимистични. Но съм убеден, че подобни качества са необходими, за да бъде ефективна неговата дейност. Аз съм организиран човек и се надявам да бъда полезен с професионалния си опит. Готов съм да добия специфичните умения на общински съветник за постигане на оптимални резултати. Искам аз и моите съграждани да живеем в чист и подреден град. Искам Разград да просперира, защото съм сигурен, че все повече млади хора ще се връщат тук. В спокоен и уютен град лесно се живее и се отглеждат щастливи деца.”

  1. Десислав Досев

Разградчанин, с корени от с. Балкански. Изглежда, като типичен балканжия – едър, спокоен, уравновесен. Излъчва сигурност и увереност, което привлича хората и ги кара да му се доверят. Човек, на когото може да се разчита. Твърдо рамо, на което могат да се опрат близки и приятели.

По образование е инженер-химик и в момента работи е БИОВЕТ АД. Винаги е смятал, че трябва да си изкарва прехраната с честен труд. Работата не го плаши, защото е пробвал всичко. Включително, разработването на малка кравеферма в Балкански, заедно с баща си. На свой гръб се е убедил, че у нас трудно можеш да просперираш с малък семеен бизнес. Десислав твърди, че не съжалява за нищо, защото всеки опит е безценен житейски урок.  Ето как вижда ангажиментите си, като общински съветник:

„Сериозна работа, в която все още нямам опит. Вярвам, че бързо ще го добия, защото познавам проблемите на моя град. Винаги съм имал гражданска позиция. Не бягам и не се страхувам от ангажименти. Огромна отговорност е да работиш за хората, но е чест, когато ти гласуват доверие. Силно се надявам да намерим общ език с всички групи в местния парламент. Местният парламент се нуждае от здрав разум, защото ежедневието на нашите съграждани няма цвят.

Като съветник ще работя за благоустрояване на нашите села. Готов съм да се включа и в разработването на мерки за насърчаване на малкия семеен бизнес, както и за създаване на предпоставки за привличане на инвестиции и откриване на нови работни места. 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *