Кандидатите за съветници от БСП: Добрин Добрев, Таня Тодорова, Любомир Райчев, Елка Неделчева

Коалиция „БСП за България” вече представи своята листа. Техните снимки и имена можете да откриете в предизборните рекламни матeриали. Всички те са наши съграждани – разградчани по рождение или свързали съдбата си с нашия град чрез семейството, което са създали. В тази рубрика ще ви ги представим като хора с конкретни житейски съдби. Ще научим това, което не знаем за тях, какво обичат да правят в свободното си време, какви проблеми ги вълнуват, какви каузи ще защитават в Местния парламент.

Ето още четирима от тях:

  1. Добрин Добрев

33-годишният юрист е представител на младото поколение български политици. Лидер на БСП – Разград и водач на листата за съветници от Коалиция „БСП за България”. Семеен, грижовен баща на две деца – син и дъщеря. По майчина линия – с корени от Исперих, по бащина линия е капанец. Твърди, че капанската жилка е силно доминираща. Амбициозен, интелигентен, организиран и отговорен. Определен е за Служител на годината в Община Попово, където работи като юрисконсулт. Пътува всеки ден за своя сметка и успява да съчетае успешно професионалните с  обществените и семейни ангажименти. Малкото свободно време е за семейството, родителите и приятелите. За новия си ангажимент, твърди следното:

„Общинският съвет трябва да стане истински работещ орган на местното самоуправление. В него трябва да влязат хора с административен капацитет и отговорно отношение към проблемите на нашата община. Затова моята политическа сила подходи много внимателно при подбора на кандидатите за общински съветници в листата на Коалиция „БСП за България”. Те са представители на различни поколения, с добро образование и активна гражданска позиция. Хора, които знаят какво искат и как да го постигнат.

На моите съграждани искам да кажа следното: Нашата група е готова да работи с всички политически сили в новия Общински съвет. Партийната принадлежност ще оставим пред вратата на залата. В нея ние сме вашите представители и ще отстояваме вашите интереси. Отворени сме за всяко разумно предложение, ако то е законосъобразно и в общ интерес.”

  1. Таня Тодорова

Още един представител на младото поколение политици. Става член на БСП в университета и извървява пътя си от редови социалист, младежки лидер и член на ръководния орган БСП – Националния съвет. Лъчезарно момиче – красивото и усмихнато лице на нашата партия в Разград. Историк по образование с интереси в областта на етнографията. След университета печели конкурс и започва работа в Община Разград. Без протекции извървява пътя си до Главен експерт „Култура”. Избрана е за общински съветник и започва работа в Етнографския музей. Тези, които следят работата на местния парламент през изтеклия мандат, я познават като един от най-активните му членове. Твърдо отстоява интересите на обикновените хора и воюва за техните интереси. Тормози с питания управляващите и често предизвиква техния гняв.

В новия мандат ще насоча усилията си към възраждането на добрите културни традиции, с които разградчани винаги са се гордели. Беше ми болно да гледам какво се случваше през последните години. Когато започвах работа в тази сфера ме учеха: „Историята не започва от нас. Уважавай постигнатото от тези преди тебе, за да продължиш да надграждаш.” Явно управляващите през последните години не бяха усвоили тези уроци!

Знам, че ще бъде трудно да се възстанови всичко. Но съм готова да дам всичко от себе си, за да се върне старата слава на Разград, като духовен център на Лудогорието.”

  1. Любомир Райчев

Икономист, председател на РПК „Единство”. Добре познат на разградчани с професионалния си път и обществени ангажименти. Полезен човек с голям стопански и управленски опит. Бил е и общински съветник преди няколко мандата. Уважавана личност в целия регион. Обичан от приятели и близки заради слънчевия характер и голямото си сърце – готов да се пошегува добродушно и да помогне на всеки, който се обърне към него. Предан съпруг и баща. Когато поеме ангажимент, всички около него знаят, че той ще бъде изпълнен. Когато трябва, умее да защитава принципите си, но винаги с внимание и добро чувство към опонента. Обича музиката, но все по-рядко му остава време за нея. По-възрастните го помнят и в амплоато му на музикант от любителски оркестър. Любо ще бъде добър избор на разградчани в местния парламент. А с чувството си за хумор успешно ще тушира горещите страсти в него. Той самият е лаконичен:

„Няма нужда от много приказки. Чака ни работа и трябва да я свършим както трябва. Това очакват от нас хората.”

 

  1. Елка Неделчева

Това македонско девойче, което отдавна стана лудогорска птичка, също трябва да бъде подкрепено на изборите.

Ето защо: Опит – житейски, управленски, политически, съчетан с отговорност, принципност и интелигентност. Работохолик с остър ум и свежи идеи.

Председател на групата съветници на БСП за България в сегашния местен парламент.Един от инициаторите и създателите на Панаира на киселото мляко и панаира на художествените занаяти и организатор на най-бляскавите му години.През последните години е директор на училището в едно от най-големите разградски села и резултатите от работата ѝ са впечатляващи.

Жител и познавач на проблемите на ЖК “Орел”. В сегашния общински съвет тя влезе с девиза: Само най-доброто е добро за Разград! Съпруг – учител, няколко броя внуци /член на КГБ – Клуб на готините баби/, чистофайница, елегантна и винаги усмихната.

Има си и тъмна страна – понякога, когато задачите я натиснат, нарушава наредбата за пушене на обществени места.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *