Кандидатите за общински съветници на „БСП за България”: Поколението на 30-40-годишните

Коалиция „БСП за България” вече представи своята листа. Техните снимки и имена можете да откриете в предизборните рекламни матeриали. Всички те са наши съграждани – разградчани по рождение или свързали съдбата си с нашия град чрез семейството, което са създали. В тази рубрика ще ви ги представим като хора с конкретни житейски съдби. Ще научим това, което не знаем за тях, какво обичат да правят в свободното си време, какви проблеми ги вълнуват, какви каузи ще защитават в Местния парламент. Започваме с преобладаващата част на нашата листа – поколението на 30 и 40-годишните.

  1. Надежда Анастасова – Стоянова.

Родена и израснала в София, където е завършила руската езикова гимназия „А.С.Пушкин”. Висше образование получава в СА „Д. Ценов” – Свищов, специалност „Финанси и банково дело“. В момента работи в ПФК „Лудогорец 1945“ АД в отдел Маркетинг и Реклама. Как попада в Разград, обяснява самата тя:

„Омъжих се за разградчанин, родиха се нашите прекрасни деца и дойдох да живея в Разград. Харесах, обикнах града и хората му. Имам много близки и приятели. Тук реализирах и една своя мечта, която някога не успях: през тази година се дипломирах в Русенски университет, като инж. биотехнолог.

Познавам града от 17 години. Виждах как се развива във времето, когато кмет беше г-н Бояджиев. Видях какво се случи за 4-те години, в които кметът беше от ГЕРБ и това не ми хареса. Затова приех поканата да се кандидатирам за общински съветник от гражданската квота. Ще работя за подобряване на инфраструктурата в някои квартали и в селата. Поставила съм си и лична задача – да проуча, защо в Разград няма денонощна аптека, и ако има възможност, ще настоявам за нейното разкриване.

Формално, аз не съм член на БСП. Родителите ми са нейни членове. Моите дядовци и баби – също. Закърмена съм с разбирането, че трябва да има справедливост. Че всеки трябва да има равен шанс за образование, за лечение, за работа. Къде е тази справедливост днес?! Родител съм и знам как се отглеждат деца в семейство с доход под средния. Знам, че болшинството родители са като мен. И искам това да се промени. Смятам, че в България БСП е единствената партия, която иска, може и знае как да го направи.

При многобройните си срещи с избиратели, Надежда получава различни поръчения, свързани с проблемите на нашата община. Предвид сегашната й месторабота в ПФК „Лудогорец”, някои разградчани й възлагат да доведе в Разград Ювентус и Манчестър Юнайтед. На шегаджиите тя с усмивка отговаря: „Не е по силите ми да го направя. Но вярвам, като вас, че един ден ще се случи.” 

  1. Д-р Николай Колев

Д-р Колев не е от поколението на 30 и 40-годишните, но по дух принадлежи към него. Успял е да съхрани оптимизма и свежия поглед към живота, типични за младостта. Член е на БСП и е убеден, че обществото ни страда от остър дефицит на справедливост. Вярва, че рано или късно тя ще възтържествува. Той не е разградчанин по рождение – роден е в Шумен. Жени се за разградчанка и както казва народната мъдрост „От където е жената, оттам е и родата. Нашите съграждани го познават, като лекар и уважаван хирург. Човек, който държи на думата си, когато поема ангажименти. Освен всичко това, той е  грижовен съпруг, зет и баща, а от  две години  – щастлив дядо. Ето какво казва д-р Колев за нашия град:

„Никога не съм съжалявал, че свързах живота си с Разград. Обичам този град и много харесвам капанците. Те са особена порода. Прагматични, но и много трудолюбиви. Горди хора са и не търпят диктат. Разград е духовен град и по това се различава от неговите съседи. Преди 4 години, когато в Разград идваха мои колеги и приятели, винаги казваха: „Няма толкова чист и подреден град в България. Как го постигате това?” Аз скромно отговарях: „Просто местната власт си гледа работата.”  През последните години те продължаваха да идват, но този път коментара беше друг: „Как успяхте да разсипите този град само за 4 години?” Аз мълчах, защото нямаше какво да им отговоря. Това е една от причините да се кандидатирам за общински съветник от Коалиция „БСП за България”. Искам да поема своята лична отговорност за Разград. Не може един толкова духовен град да запада пред очите ни.

Живея в кв. „Добровски” и добре познавам проблемите му. Ще работя за тяхното разрешаване – липсата на тротоари, напр. Старият гробищен парк вече не е действащ, но хората имат нужда да посещават гробовете на своите близки. Трудно могат да стигнат до тях при сегашното състояние. Видях, че кандидатът за кмет Бояджиев има добра идея за Мемориален парк. Поддържам я и съм готов да я обсъдим с хората от квартала.”

  1. Станислава Русева.

Разградчанка по рождение и съдба. Възпитана в типично патриархално семейство в добрите стари ценности: да бъде трудолюбива; да разчита на семейството; да уважава хората и да им помага с каквото може. Млад юрист, която след завършване на Юридическия факултет, избира да се върне в родния град. Тук създава семейство и ражда двамата си сина. Обожава децата си, но ги възпитава със здрава ръка, облечена в кадифена ръкавица. Убедена е, че това е правилният подход, защото отглежда бъдещи мъже, които ще станат глави на семейства. Мъжка майка и мъжко момиче със силно чувство за отговорност. Има опит в местната власт. В момента работи като юрист на „Балканфарма” АД. За тези, които я познават, тя е работохолик и хладнокръвен перфекционист. Това, което не се вижда зад фасадата, е нейната емоционална и състрадателна същност, способна да приеме чуждата болка за своя. Ето как възприема тя  новия си ангажимент:

„Дадох съгласието си да бъда включена в гражданската квота от листата за съветници с ясното съзнание, че поемам един много сериозен ангажимент. Към моя град; към хората, които познавам от детството; към моите синове, за които искам един ден да изберат Разград за своя съдба. Започнах кариерата си, като юрист в Правната дирекция на Общината. Това беше невероятна школа за мен. Имах късмета да попадна на добри учители: Савина Миткова, Денчо Бояджиев, Милена Цанева, Стоян Димитров – все опитни и уважавани юристи.

Не знам дали хората си дават сметка, че Общинският съвет е точно толкова важен, колкото и местната власт. От актовете, които създава и гласува, зависи ежедневния ни живот. Бях изумена, че за 4 години в него бяха сътворени толкова глупости, които доведоха до публични скандали. Правото е ясна и подредена материя и не търпи волни интерпретации. Затова в местния парламент трябва да влязат хора, които притежават административен и юридически капацитет. Хора, които знаят какво правят и защо го правят. Моят личен ангажимент е в полето на правото – твърдо зад закона и никакви отклонения от неговите норми!”

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *