Калоян Монев представи пред синдикалисти приоритетите си в образователната сфера

Кандидатът за кмет на Община Разград от Местна коалиция ВМРО – БНД (АБВ, МИР, ПБС, ВМРО-БНД) Калоян Монев представи пред синдикални дейци от Синдиката на българските учители в Разград своите приоритети в областта на образованието, а те споделиха с него проблемите, които срещат в своята работа.

Монев увери, че като кмет ще държи на строг контрол върху обучението в слетите паралелки в региона, ще даде възможност на директорите на детски градини реално да работят с делегираните си бюджети, а не да чакат разрешение за това от общинската администрация. Кандидатът за кмет бе категоричен също, че заместникът му в сферата на образованието ще е от образователните среди. „И няма да е от Ясеновец“ – допълни кандидатът за общински съветник Божинел Христов.

Монев коментира още, че от години настоява за създаване на общинска полиция, която ще подобри сигурността във и около учебните заведения, което също тревожи родители и учители. Ще има телефон за сигурност в общината, на който ще може да се подават сигнали за инциденти, на който от МВР нямат възможност или пълномощия да реагират.

Кандидатът за кмет с №67 в бюлетината увери педагозите, че ще има пълна прозрачност в управлението му. „Вратата ми ще е винаги отворена за всички, които имат нужда да поставят свой проблем.“ – заяви Калоян Монев.

В срещата участваха и част от кандидатите за общински съветници – Божинел Христов, Десислава Иванова, Росица Николова, Снежана Желязкова.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *