Как да избегнем 5-те най-често срещани финансови грешки

Най-добрите съвети, които можем да получим при покупка на недвижим имот, са в RE/MAX Evolution Агенция Разград.

Днес се интересуваме как да избегнем финансови грешки при закупуване на жилище.

Избягвайте тези 5 често срещани финансови грешки:

Намирането на перфектния дом е само първата стъпка; анализирайте внимателно приходите и разходите си и не допускайте описаните по-долу грешки:

Не разполагате с достатъчно средства в брой

Вече знаете, че следва да спестите средства за самоучастие в покупката, но също така ще имате нужда от пари за разходите по сделката, за застраховка и други.

Започнете да спестявате достатъчно време преди да започнете да търсите жилище, за да разполагате с необходимите пари в брой, когато настъпи чаканият момент.

Първо плащате за всичко друго

След като сте платили за всичко друго – от битовите сметки до ежедневното Ви кафе, е възможно да не останат средства, които да спестите.

Приоритизирайте необходимостта от спестяване и заделяйте настрана част от доходите си веднага след получаването им, за да сте сигурни, че ще постигнете целите си.

Увеличавате задлъжнялостта си след получено одобрение за финансиране

Кредиторът ще провери отново Вашата кредитоспособност преди отпускане на кредита.

Ако сте погасили голяма част от текущите задължения преди подаването на искането за кредит, не използвайте кредитните си карти и отложете покупките си за момента, когато ще имате нов дом!

Доверявате се на друг в преценката какво може да си позволите

За банките значение имат само цифрите: заплата, дълг и налични средства. Те не отчитат другите разходи, като например разходи за ремонт или обзавеждане.

Решете за себе си колко средства можете да отделяте всеки месец. Ако банката Ви предлага по-голям размер на кредита от необходимия Ви, не приемайте!

Сменяте работата си

Всички понякога имаме нужда от смяна на работата си или дори от започване на свой собствен бизнес, но най-важното е, кога го правим. Най-неподходящият момент за промяна в кариерата е преди кандидатстването за жилищен кредит.

Стремете се сте на работа при последния работодател, най-малко три до шест месеца, преди да кандидатствате за финансиране.

За RE/MAX Evolution:

гр. Разград

пл. “Независимост”

+359 888 930 930

evolution@remax.bg

За RE/MAX:

Водещ глобален франчайзодател в областта на недвижимите имоти, RE/MAX LLC е дъщерно дружество на RE/MAX Holdings (NYSE: RMAX) с повече от 140,000 Агенти от над 8,300 офиса в повече от 110 страни и територии. Никой в света не продава повече жилищни недвижими имоти от RE/MAX.

RE/MAX е основана през 1973 г. от Дейв и Гейл Линигер, с иновативна, предприемаческа култура, предоставяща на своите Агенти и франчайзополучатели гъвкавостта да управляват бизнеса си с голяма независимост. Агентите на RE/MAX живеят, работят и обслужват местните общности от десетилетия, набирайки милиони долари за благотворителност ежегодно.

За да научите повече за RE/MAX, моля, посетете www.remax.com

За RE/MAX България:

Още с навлизането си, през 2005 г., на местния пазар на професионални услуги в недвижимите имоти, Марката RE/MAX се превърна в синоним на качествено, бързо и цялостно обслужване за Клиентите. С национална мрежа от 20 Агенции, в градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Шумен, Русе, Банско и Разград, RE/MAX България подкрепя франчайзополучателите си и техните Агенти – в непрестанния им стремеж към иновативност и растеж.

За да научите повече за възможностите за партньорство с RE/MAX България, моля, посетете www.remax.bg или пишете на имейл office@remax.bg