Как в извънредно положение работодателите в Разград се грижат за работниците си?

Световната пандемия с Коронавируса и извънредното положение в България затвори част от фирмите в страната. Прекратиха или оптимизираха работата си и много разградски представители на дребния и среден бизнес, в по-големите фирми от региона обаче дейността не спира, но са въведени и още по-строги санитарно-хигиенни правила.

Проверка на Разград24/7 установи, че крупните предприемачи проявяват и социална ангажираност към служителите си. Поинтересувахме се как в две от големите разградски фирми си предпазват работниците от пъплещата вече почти в цялата страна зараза.

„Амилум-България: По-големи автобуси и дистанционно на работа, където е възможно

На всичките 350 работници и служители в „Амилум-България” са раздадени предпазни маски и ръкавици. Предоставена е възможност на всички, за които е това е възможно, да работят от домовете си, като заплащането  не се отличава от това за присъствените в предприятието дни. Дистанционно работят около 15% от служителите. Сред останалите превантивни и противоепидемични мерки, предприети в „Амилум-България”, е и транспортирането до работа на служителите с по-големи автобуси, така че хората да сядат по един на седалка.

Създаден е график, според който работещите в различни смени не се засичат, има различен вход и изход към съответното производствено звено. Завишени са и порциите безплатна храна за работниците. Предприети са всички мерки за сигурността и запазване здравето на работещите в „Амилум-България” – убедени са и самите работници.

„Биовет-клон Разград: Маски и дезинфектанти и за семействата на работниците

Охранител с маска и ръкавици посреща на административния вход на „Биовет-клон Разград”, така е и към производствената част.  Непосредствено до входа има и дезинфектант. С предпазни средства на работното си място – маски и ръкавици – са всички служители в различните производствени и административни звена. Извършва се периодично дезинфекция на общите части на сградите и помещенията.

От ръководството на завода са проявили загриженост и към здравето на семействата на работещите във фирмата. Всеки от 800-те работещи в „Биовет” е получил пакет от по 5 предпазни маски и 1 литър дезинфектант за семейството си. Във време на дефицит на предпазните средства в търговската мрежа, жестът към работниците се оценява високо.

 

С тази публикация Разград24/7 започва своята рубрика „Добрият пример: Грижа за работника“. Очакваме както работодатели, така и служители, които са доволни от грижата на своите работодатели, да ни изпратят информация за предприетите превантивни дейности в техните фирми.

2 Replies to “Как в извънредно положение работодателите в Разград се грижат за работниците си?”

  1. Ей голяма радост за маски и дезинфектанти, цели почести сън не е спала Фейме да благодари, ама в България се радваме на малките неща като децата сме. Погледнете разликата в Белгия са раздадени по 4000 Евро на работниците си заради борба с корона вирус. Браво.

  2. Ние служителите от ДПЛД гр.Разград изказваме благодарност на ръководството на дома, начело с директорката Г-жа Теосвета Лазарова и ст.м.с Гинева за предприетите защитни мерки към персонала и потребителите борбата срещу коронавирус.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *