И тази година институциите си прехвърлят отговорности за миризмите, пишат си писма

И тази година неприятните миризми, които обикновено в най-големите жеги през август, обхващат Разград са чудесен повод институциите да си прехвърлят отговорностите и никой да не смее да санкционира никого за обгазяването на града.

След запитване от Разград24/7 от екоинспекцията в Русе съобщиха, че ще изпратят писма до други две държавни институции, които да упражнят по-строг контрол върху земеделските кооперации. В същото време от прессъобщението им става ясно, че плановата им проверка в края на миналата седмица е била на две пречиствателни станции, но все пак са взели отношение и по актуалните миризми.

Ето текстът, разпространен до медиите:

„Проби от изхода на Градската пречиствателна станция за отпадъчни води и от тази на „Биовет“Ад – клон Разград, са взети по план, в средата на миналата седмица. Пробите ще се изпитват в Регионална лаборатория  – Русе към ИАОС. Резултатите ще станат ясни в началото на следващата седмица.

Заради постъпили единични сигнали са извършени контролни проверки на „Биовет“ АД-клон Разград и „Грийнбърн“ ЕАД. Не са установени отклонения в технологичните процеси.

От община Разград е получена информация, че е започнало третиране с птича тор на земеделските земи в селата източно от града.  РИОСВ-Русе ще изпрати писма до Областната дирекция „Земеделие“ и Областна дирекция по безопасност на храните – Разград да упражнят по-строг контрол върху земеделските кооперации да се спазват добрите земеделски практики при торенето, за да не се допуска разпространение на неприятни миризми.“.

One Reply to “И тази година институциите си прехвърлят отговорности за миризмите, пишат си писма”

  1. Ей, хора, спрете пред Лидл и Технополис и пак ми кажете, че отклонения в технологичните процеси на “Биовет” няма. Мирише, че се не трае! Не знам как живеят хората отсреща в блоковете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *