И тази година институциите си прехвърлят отговорности за миризмите, пишат си писма

И тази година неприятните миризми, които обикновено в най-големите жеги през август, обхващат Разград са чудесен повод институциите да си прехвърлят отговорностите и никой да не смее да санкционира никого за обгазяването на града.

След запитване от Разград24/7 от екоинспекцията в Русе съобщиха, че ще изпратят писма до други две държавни институции, които да упражнят по-строг контрол върху земеделските кооперации. В същото време от прессъобщението им става ясно, че плановата им проверка в края на миналата седмица е била на две пречиствателни станции, но все пак са взели отношение и по актуалните миризми.

Ето текстът, разпространен до медиите:

„Проби от изхода на Градската пречиствателна станция за отпадъчни води и от тази на „Биовет“Ад – клон Разград, са взети по план, в средата на миналата седмица. Пробите ще се изпитват в Регионална лаборатория  – Русе към ИАОС. Резултатите ще станат ясни в началото на следващата седмица.

Заради постъпили единични сигнали са извършени контролни проверки на „Биовет“ АД-клон Разград и „Грийнбърн“ ЕАД. Не са установени отклонения в технологичните процеси.

От община Разград е получена информация, че е започнало третиране с птича тор на земеделските земи в селата източно от града.  РИОСВ-Русе ще изпрати писма до Областната дирекция „Земеделие“ и Областна дирекция по безопасност на храните – Разград да упражнят по-строг контрол върху земеделските кооперации да се спазват добрите земеделски практики при торенето, за да не се допуска разпространение на неприятни миризми.“.

 1,708 total views,  2 views today

One Reply to “И тази година институциите си прехвърлят отговорности за миризмите, пишат си писма”

  1. Ей, хора, спрете пред Лидл и Технополис и пак ми кажете, че отклонения в технологичните процеси на “Биовет” няма. Мирише, че се не трае! Не знам как живеят хората отсреща в блоковете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *