И съпругата на мъжа от Ясеновец – положителна за Коронавирус, изследват още петима, кацнали от Нидерландия през последните дни

Коронавирус

И съпругата на мъжа от Ясеновец, за който миналата седмица стана ясно, че е болен от Коронавирус е положителна за заразата – става ясно от прессъобщение на Областна администрация-Разград. Тя обаче не е болна, а само носител на вируса – уточни за Разград24/7 заместник-директорът на РЗИ-Раозград д-р Анатолий Стойнов.

Жената няма проявена симптоматика на болестта и оплаквания и е без придружаващи заболявания. Постановено й е домашно лечение и срокът на карантината й е удължена от 14 на 28 дни.

Останалите трима членове на семейството на заразения – децата му и брата на съпругата, който го е закарал до болницата в Русе – са дали отрицателни проби при тестовете за COVID-19. Отрицателни са и пробите на медиците от разградското спешно отделение, както и от линейката, която е транспортирала мъжа до болницата, също и на русенските медици, които са го приели миналата неделя.

Очакват се и резултатите от тестовете на 11 души от близкото обкръжение на заразения – други роднини и съседи. Те ще се изследват в разградската болница.

Към момента в Разградска област под карантина са поставени 540 лица – уточняват от Областна администрация-Разград и Областния кризисен щаб.

Д-р Стойнов съобщи за Разград24/7, че сред карантинираните са и петима жители на областта, които през последните дни са пристигнали от Нидерландия. Техните проби днес ще бъдат взети и изследвани в разградската болница. На първия, който пристигна миналата седмица, тестът е отрицателен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *