И Осенец на картата на COVID-19

Коронавирус

И днес в Разградско са регистрирани два нови случая на COVID-19 – става ясно както от Областна администрация, така и от Националния регистър.

Към географията на заболяването за пръв път се добавя Осенец, откъдето е единият случай.

По информация на Регионална здравна инспекция – Разград това е е жена на 76 г. Прегледана е в Спешно отделение към МБАЛ – Разград.  Взет й е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Жената е с лека клинична симптоматика. Оставена е в дома й с предписание за домашна изолация в рамките на 14 дни. Има придружаващо заболяване  Исхемична болест на сърцето.

Вторият случай е жена на 59 г. от гр. Разград, която е потърсила медицинска помощ на 14.07.2020 г. в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна, по повод хематологично заболяване. Взет й е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/ на 18.07.2020 г., който е изследван в лабораторията към УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Жената е приведено в Инфекциозно отделение. Придружаващите й заболявания са: Артериална хипертонияII ст., Захарен диабет тип II, Тромбоцитопения.

С тези случаи общият брой на положителните за Коронавирус в Лудогорието от началото на пандемията става 104.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *