И в ОУ”Васил Априлов” получиха нов автобус

След като ОУ”Никола Икономов”-Разград и ПГВМЗ”Александър Стамболийски”-Лозница получиха нови училищни автобуси, това се случи и с ОУ”Васил Априлов”-Исперих.

Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен връчи ключовете на заместник-директора на Основно училище „Васил Априлов”, град Исперих – Пламен Цанев, заедно с началника на Регионалното управление на образованието Разград Ангел Петков. Това съобщават от пресцентъра на Областна администрация-Разград.

Превозното средство е предоставено от Министерството на образованието и науката, със съдействието на Областния управител и на Регионално управление на образованието  Разград. Автобусът е 32+1 местен, марка „Isuzu“ и е оборудван съгласно нормативните изисквания за превоз на деца и ученици. С новия автобус се удовлетворяват потребностите на средищното училище за транспортирането на децата и учениците от други населени места. В момента в образователна институция се обучават 600 ученици, като над една трета от тях пътуват ежедневно.

Областният управител заяви пред колектива на училището, че образованието продължава да бъде един от основните приоритети на правителството и че резултатите от последователната политика в тази насока са налице: осигуряват се добри условия за провеждане на учебните занятия в училищата, вкл. повишаване на доходите на учителите и подобряване на материално-техническата база, с което учителската професия започва да става все по-привлекателна. Той призова учениците към по-голямо старание в учебния процес, а предавателите към професионализъм, за постигане на още по-добри резултати при външното оценяване. Гюнай Хюсмен сподели, че като бивш възпитаник на това училище, се гордее със своите учители и тези след тях, затова, че продължават да допринасят за развитието на по-доброто бъдеще на Исперих.

Ангел Петков посочи, че Регионално управление на образованието активно работи за подобряване на условията в учебните заведения в област Разград и изрази увереността си, че приоритизирането на образованието ще амбицира преподавателите и учениците в областта за завоюване на още по-големи постижения в учението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *