Италия е новият европейски шампион по футбол

Италия е новият европейски шампион! Селекцията на Роберто Манчини победи Англия след изпълнение на дузпи, след като редовното време завърши при резултат 1:1, а в продълженията двата тима не успяха да намерят пътя към гола. При дузпите италианците бяха точни три пъти, а англичаните два информира dsport.

Люк Шоу даде аванс на “трите лъва” още във втората минута. Леонардо Бонучи обаче върна италианците в мача с попадение в 67-ата минута.

Големият герой за Италия стана стражът Джанлуиджи Донарума.

Още във 2-ата минута Англия поведе в резултата. Люк Шоу започна контраатака, която и завърши. Трипиър центрира към играча на Манчестър Юнайтед, който с изстрел с левия крак остави Донарума безпомощен.

В 8-ата минута Лоренцо Инсиние стреля от пряк свободен удар, но над вратата на Пикфорд. Две минути след това Инсиние се опита с дълго подаване да намери Имобиле, но Пикфорд улови без проблем.

В 13-ата минута Трипиър центрира от корнер Донарума обаче излезе и улови. След ранното попадение италианците изглеждаха леко стъписани и не успяваха да застрашат вратата на “трите лъва”.

В 24-ата минута Киеза опита да намери Инсиние в наказателното поле, но пасът му беше пресечен. Четири минути по-късно Инсиние стреля по земя от дистанция, но доста неточно.

В 34-ата минута Маунт можеше да подаде към Стърлинг, който със сигурност щеше да създаде работа на Донарума, но Бонучи обезвреди английската атака.

В 35-ата минута Федерико Киеза преодоля елегантно Деклан Райс и стреля от дистанция, но покрай вратата. В края на полувремето италианците натиснаха “трите лъва”, но без да успеят да увенчаят усилията си с гол.

В първата минута на даденото от съдията 4-минутно продължение Верати стреля, но Пикфорд улови.

В 48-ата минута Рахийм Стърлинг падна в наказателното поле и поиска дузпа, но Кайперс изобщо не се трогна от молбите на английския национал.

В 50-ата минута Лоренцо Инсиние изпълни пряк свободен удар от дъгата на наказателното поле, но отново прати топката покрай вратата.

В 54-ата минута Манчини направи първите си промени Браян Кристанте се появи на мястото на Николо Барела, а Чиро Имобиле напусна, за да влезе Доменико Берарди.

В 57-ата минута Киеза стреля, след рикошет топката стигна до Инсиние, но ударът му от малък ъгъл бе точно в тялото на Пикфорд. В 62-ата минута стражът на Англия направи супер спасяване, за да отчая Федерико Киеза.

В 64-ата минута и Донарума се отличи със спасяване след изстрел с глава на Джон Стоунс.

В 67-ата минута италианците се върнаха в двубоя. След центриране от корнер Верати стреля с глава, топката се отби в страничния стълб, а при добавката Бонучи я вкара във вратата на Пикфорд.

В 73-ата минута Бонучи пусна страхотен дълъг пас към Берарди, но футболистът на Сасуоло не успя да овладее добре и прати топката над вратата.

В 80-ата минута Федерико Киеза получи контузия и пет минути след това бе заменен от Федерико Бернардески. В 87-ата минута запалянко нахлу на терена, което забави мача и даде глътка въздух на играчите на двата тима.

В петата минута на първото продължение Хендерсън пусна към Стърлинг, но брилянтна намеса на Джорджо Киелини не позволи на играча на Ман Сити да обстрелва вратата на Донарума. Англичаните натиснаха през това първо продължение, което принуди италианците да се приберат леко назад.

В 103-ата минута Пикфорд изби лошо, което позволи на Белоти да стреля, но нападателят на Торино не намери вратата.

В 107-ата минута Бернардески стреля добре от пряк свободен удар, Пикфорд изпусна топката за момент, но всеп ак успя да я хване. Секунди след това Удар на Грийлиш бе блокиран, а след това Донарума увисна, но нямаше играч на Англия, който да успее да засече топката в опразнената врата.

В 110-ата минута Киелини отново показа класа, успявайки да блокира Стърлинг в наказателното поле. В 120-ата минута след корнер топката бе насочена към Кристанте, но футболистът на Рома не успя да я засече.

За да изпълни първата дузпа застана Доменико Берарди, който прати Пикфорд в обратния ъгъл. Първият изпълнител за Англия бе Хари Кейн – Донарума хвана ъгъла, но не успя да спаси. Следващият изпълнител за “скуадра адзура” бе Андреа Белоти, който бе спрян от Пикфорд. Хари Магуайър пък вкара страхотна дузпа, за да даде преднина на Англия.

Леонардо Бонучи бе безкомпромисен при изпълнението си. Маркъс Рашфорд пък прати топката в страничния стълб. Бернардески прати топката в центъра на вратата. Джейдън Санчо, който влезе в последните минути на двубоя също като Рашфорд, бе спрян от Донарума. Жоржиньо трябваше да изпълни решаващата дузпа за Италия, но Пикфорд успя да избие. Младият талант на Букайо Сака бе спрян от Донарума и титлата замина за Рим.

Източник: www.dnews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *