Исперихчанин мамил в широк периметър – Габрово, Разград и София

Криминалисти от ОДМВР-Разград разкриха извършена на 1 август телефонна измама – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

Тогава 83-годишна жена от Разград получава обаждане на стационарен телефон от „полицейски служител“. Мнимият полицай обяснил на възрастната жена, че трябва да предаде наличните си пари във връзка с акция по залавяне на телефонни измамници. Потърпевшата хвърлила през терасата на дома си 3960 лв, 245 щатски долара, 25 канадски долара, 15 леи и златни накити. В хода на образуваното досъдебно производство и предприетите съвместни издирвателни действия със служители от ГДНП и СДВР е установен извършителят на престъплението – мъж на 56 години, роден в град Исперих, с адрес в град София, криминално проявен и осъждан за измами и документни престъпления. След като извършва измамата в Разград, мъжът действа на територията на ОДМВР-Габрово, а след това и на територията на СДВР. Задържан е при поредното прибиране на пари от жертва на измама в София. Предстои да бъдe изяснена съпричастността му към регистрираните престъпления и да бъде привлечен като обвиняем.

Продължава работата по разследването и документирането на извършените криминални деяния под ръководството на Районна прокуратура – Разград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *