Исперихски катаджии отказаха солиден рушвет – 460 лева

Пътни полицаи от Исперих са отказали солиден рушвет – става ясно от полицейския бюлетин на ОДМВР-Разград днес.

При провеждане на специализирана полицейска операция  с акцент към недопускане управлението на МПС след употреба на алкохол, упойващи вещества и неправоспособни водачи от служители на пътна полиция при РУ-Исперих на 22 юли на път III-2305 е спрян за проверка автомобил “Форд Торнео”, управляван от криминално проявен 35-годишен мъж от варненското село Старо Оряхово. В хода на проверката е установено че, водачът управлява МПС без да притежава шофьорска книжка.

Мъжът предлага и дава подкуп – сумата от 460 лева на длъжностни лица от пътен контрол, за да не извършат действие по служба – съставяне на акт за установяване на нарушение, като поставя сумата на предна пасажерска седалка на служебен автомобил “Опел Астра“.

Водачът е задържан в РУ-Исперих за срок до 24 часа.

По случая е образувано бързо производство.

В същия ден в Исперихско е засечен още един водач без книжка. По път III-2306 е спрян за проверка автомобил “Рено Лагуна“, управляван от неправоспособен 44-годишен водач от село Подайва. След справка е установено че, мъжът управлява кола повторно в едногодишен срок с влязло в сила наказателно постановление за същото деяние – управление на МПС без да притежава свидетелство за управление на МПС.

По случая е образувано бързо производство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *