Инспекция в парка: ленти и стикери с указания

Заместник-кметовете на Община Разград Добрин Добрев и Мирослав Грънчаров инспектираха Северния градски парк във връзка с отварянето му от днес за посещения от граждани. Това съобщават от пресцентъра на Община Разград. Това съобщават от пресцентъра на местната управа.

Двамата установиха, че поетапно се изпълнява Заповед №448/27.04.2020 г. на Кмета на Община Разград.

Служители на ОП“Паркстрой“ окосяват тревните площи, след което ще се извърши дезакаризацията им, както и дезинфекция на алеите. Служители от отдел „Опазване на обществения ред“ в Община Разград са оградили с ленти детските площадки, чието използване е забранено. Те имат ангажимент и да контролират дали гражданите посещават парка съобразно изискванията на заповедта – деца до 12 години с родители между 9,30 и 18,30 ч., а преди и след този период – спортуващи самостоятелно граждани. Експерти от отдел „Опазване на околната среда“ пък поставят стикери, обозначаващи забраната да се сяда на пейките.

Двамата заместник-кметове установиха, че гражданите се съобразяват с изискванията на заповедите на Министъра на здравеопазването и на Кмета на Община Разград.

Припомняме, че Северен градски парк е отворен за посещения от днес, като за това се използват три входа и три изхода. Влизането се извършва: по ул. „Гавраил Кръстевич“ – пресечката с ул. „Паркова“, ул. „Гавраил Кръстевич“ – пресечката с ул. „Йордан Чобанов“ и ул. „Гавраил Кръстевич“ – пресечката с ул. Васил Левски“ и ул. „Стадионна“; а излизането по ул. „Стадионна“ – до Зоокът, ул. „Северен булевард“ до Стрелбищен комплекс и ул. „Ангел Кънчев“ – пресечката с ул. „Д-р Петър Берон“.

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *