„Има такъв народ” регистрира шестчленна кандидат-депутатска листа

Шестчленна листа за участие в парламентарните избори на 9 юни регистрира партия „Има такъв народ” за Разградски регион.

В РИК документите внесоха двама от кандидатите – областният лидер на ИТН Тезджан Сабри и Блага Димитрова.

Тезджан Сабри е водач на листите в Разград и Търговище. Той е на 43 години, от Разград, завършил е ТБТ”Мария Кюри” в Разград, а висшето му образование е  „Индустриален мениджмънт” в Университет „Проф. д-р Асен Златарев”. Живее от 2011 г. във Великобритания, там има ресторантьорски бизнес и е учредител и директор на българското неделно училище „Българче”, което има 5 филиала във Великобритания.

Тезджан Сабри обясни, че целта на структурата на ИТН на предстоящите избори е да излъчи един народен представител в един доста труден район. „Борбата ще е ожесточена, но мислим, че с общи усилия можем да постигнем успех. Надявам се както на предишните избори, гласоподавателите да видят, че наистина е необходима промяна” – каза Тезджан Сабри. Той допълни, че се надява да се активизират и да повярват в ИТН спортните среди в региона, тъй като Тезджан Сабри е бивш професионален футболен съдия, а преди това и футболист на „Лудогорец”.

Втори в листата на ИТН е Мариян Радев, който е корабен инженер. На трета позиция е Силвия Матеева, която е най-младият кандидат на ИТН-Разград, а и вероятно ще е сред най-младите кандидати изобщо в региона. Матеева е на 23 години. Завършила е бакалавърска степен по специалността „Технология на храните” във Филиал Разград на РУ”Ангел Кънчев, работи като специалист „Микробиологично вещество” в „Балкаkфарма”АД.

Четвърти в листата е Мартин Капралов от Лозница. Той работи като търговски представител в сферата на предлагането и търговията с хранителни продукти. Ива завършена бакалавърска степен „Педагогика на обучението по техника и технологии” в ШУ”Епископ Константин Преславски”, а магистърска – „Растителна защита” в Аграрен университет-Пловдив.

На пета позиция е Блага Димитрова, която е главен учител в ОУ”Никола Икономов”-Разград. Завършила е „Начална училищна педагогика”.

Милен Русев е под №6 в листата на ИТН. Той има собствен бизнес в Исперих. Завършил е СПТУ по МСС”Борис Савов”-Исперих.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *